Sunduğu damak tadıyla bölgede aranan bir mantar olan Çıntar’ı bulmak için herkes dağlara koşuyor. Sadece sonbahar aylarında yağışlardan sonra güneşli günlerde görülebilen çıntarı bulmak için Denizli’de adeta bir yarış var. Hem sonbahar ayında bu lezzeti tatmak hem de pazarda kilosu 10 lirayı bulduğu için bir gelir kapısı olması nedeniyle Denizli’nin birçok bölgesinde çıntar arayışı sürüyor. 



Çintar ya da çıntar, Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen etli lezzetli bir mantar türüdür.  Özellikle sonbaharda  yağmurlardan sonra kızıl çam ormanlarının dibinde mantar gibi bitiveren kızıla çalan turuncu renkte bir mantardır. Demir açısından zengin olması nedeniyle kansızlık tedavisinde kullanılması tavsiye ediliyor. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarında etkili olan folik asitçe de zengin. Bazı türlerinde bağışıklık sistemini arttıran kimyasal bileşikler mevcut. Yağ içermediği için protein değeri yüksektir ve rejim yemeği olarak da kullanılıyor.
Özellikle Denizli ve çevresindeki çamlık alanlarda çam ağaçlarının dibindeki iğne yaprakların arasında yağmur sonrası yetişen çıntar, özellikle bu dönemde büyük ilgi görüyor.  Sunduğu damak lezzetiyle sofraların vazgeçilmez besini durumunda. Pazarda da kilosu 10liradan alıcı bulduğu için merkez dahil ilçeler, köyler adeta dağlarda mantar avına çıkmış durumda. Kimi gelir kapısı amacıyla çıntarı ararken kimileri de hem yürüyüş yapıp sofrasına çıntar koyabilme derdinde. Birçok köylüne de sonbaharda çıntar ciddi bir gelir kapısı oluyor. Hal böyle olunca da sonbaharda bu güneşli günlerde çıntar avı adeta tüm Denizli’yi sarmış durumda.