Türk Kılıcı Yatağan Sempozyumu’, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Denizli’nin kılıçlarıyla ünlü Yatağan beldesinde üretilen kılıçlarla ilgili olarak düzenlenen sempozyuma; Denizli Valisi Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, akademisyenler ve Türk sinemasının ünlü oyuncularından Cüneyt Arkın katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan sempozyumda, sahneye konuşmak için çıkan Cüneyt Arkın'a, katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Sahneye çıktıktan sonra uzun süre alkışlanan Arkın, kendisini dinlemeye gelenleri selamlayarak konuşmasına başladı.
Türkiye'nin ve Türk insanının çok değerli olduğunu ifade eden Cüneyt Arkın, ancak Türkiye'de bir dönem gençlerin Amerikan özentisi olmaya başladığını belirterek, "Amerikan tıraşı, giyim tarzı gibi şeyler yaptı gençler. Ben buna üzüldüğüm için soruyordum. Neden böyle yapıyorsunuz diye? Onlar da biz Amerikanlaşıyoruz, biz Batılılaşıyoruz diyordu. Amerika tarihini soruyordum. Hep kötü olaylar var. Batı da aynı şekilde, ne kadar az gelişmiş ülkeler varsa; yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömürmüş ve insanlarını köle diye satmış. Benim gençliğim de bunlar gibi olmak istiyor. Halbuki bizim müthiş tarihimiz var" dedi.

"O DİZİDEKİ MALKOÇOĞLU ŞARAP İÇİP KADINLARLA YATIYOR"

Kendi döneminde çektiği filmlerin hiç unutulmadığını söyleyen Arkın, "Benim oynadığım tarihi Türk filmleri, ben nereye girsem hatırlanıyor. Herkes bana ‘abi iyi ki çekmişsin o filmleri’ diyor. Ama mesela Karaoğlan filmi çekildi; kayboldu gitti. Türk insanı Cüneyt Arkın'ın oynadığı tarihi filmlere ilgi gösteriyor da bu filmlere ilgi göstermiyor. Tarihi dizilerde de Kanuni var. Orada öyle bir Malkoçoğlu var ki, meyhanede şarap içip kadınlarla yatıyor" diyerek, eleştiride bulundu.
Cüneyt Arkın daha sonra, PAÜ Rektörü Bağcı'nın kendisini verdiği Yatağan kılıcını eline aldı. Kılıcı kınından çıkaran Arkın, filmlerdeki sahnelerini aratmayan şekilde kılıçla hareketler yaptı. Arkın, kendisini alkışlayanlara teşekkür ederek sahneden indi.