MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, 29 Ekim cumhuriyet bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, "Bu topraklara vurulan tarih öncesi Türk mührü, kıyamete kadar kalacak" ifadesinde bulundu.


MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip,  Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolaysıyla yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi, “1919’da başlayan milli kurtuluş savaşımız, emperyalist güçlere karşı halkın milliyetçi, tam bağımsızlıktan yana başkaldırısıdır. Dünyadaki hangi literatüre bakarsanız bakın milli kurtuluş savaşımız bu şekilde tanımlanmıştır. Adı üstünde milli bir hareket olan milli kurtuluş savaşımızın ana prensipleri yine Milliyetçi Hareket Partisinde kuruluş gerekçesidir. İşte böylesine kutsal ve onurlu bir savaşın evlatları olarak, cumhuriyet bizim için her şeyden önemli ve değerlidir. Bugün Anadolu coğrafyasında Ay-Yıldız bayrağımız dalgalanıyorsa bunun yegane nedeni, milliyetçi refleksin hiçbir zaman kaybolmamasındandır” dedi.

AND İÇTİK
Cumhuriyetin  bu milletin öz ve ortak değeri olduğunu kaydeden  Garip, ”Bizler,  birilerinin yaptığına inat cumhuriyetin arkasına sığınmanın ötesinde, cumhuriyete önderlik yapmaya, yolunu açmaya, yaşatmaya ant içtik. Hiç kimse bu milletin en tabi ve en gerçekçi mücadelesini kendi tekeline almaya hakkı olamaz. Bu yüzden bizler için cumhuriyet bu milletin öz ve ortak değeridir. Bu değerin çatısını çökertmek isteyenlere karşı partimiz her zamankinden daha dinç tepki gösterecektir. Zira bu çatı çöktüğünde altında kalan sadece bizler değil, gafilce bu çatıyı çökertenlerde altında kalacaktır. Bir takım gizli veya emperyalist uşaklığı içinde plan yapanlar, kusura bakmayın 91 yıl önce atalarımız heveslerinizi nasıl kursağında bıraktıysa bizler de şimdi ve yarında bu hevesi kursağınızda bırakacağız. Milli Kurtuluş savaşında şehit olanlara, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.