Cumhuriyet Bayramının 89. Yıldönümü kutlamaları pazar günü saat 13:00’de Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Törene, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, 11. Motorlu Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri ve mülki erkan, İdari Yargı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Abdülkadir Demir, çelenk sunma töreni sonrasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışması ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri Denizli Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesini ziyaret ettiler.

Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet’i ilelebet ileriye taşıyacaklarını söyleyerek, “Geçmişte atalarımız barışın temsilcisi olmuş, gittikleri her yere barışı götürmüşler. Türkiye’de her zaman barışın temsilcisi olmuş bir millet. Bundan sonra da bizim olduğumuz coğrafyada hep barış olması için gayret göstereceğimize inanıyorum. Ama ülke savunması gerektiğinde de bu ülkenin insanları herşeyini feda etmekten geri durmazlar. Biz bugün Cumhuriyeti kutluyorsak, verilen mücadelelerin ve elde edilen kazanımları sonucunda kutluyoruz. Şuanda bizimle birlikte başlayıp demokratik Cumhuriyeti kuramayan ülkelerin hallerini görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ile yad ediyoruz. İyi ki Cumhuriyeti ve demokrasiyi bu ülkeye getirmiş. Bundan sonra yapacağımız mücadele ekonomik kalkınma mücadelesi. Bunun da en güzel örneğini Denizli vermiş ve vermeye de devam ediyor” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesini ziyaret ettiler.