İhracatçılara yeşil pasaport verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 17 bine yakın ihracatçıya verilecek pasaportlara ilişkin ilk açıklamayı da bizzat Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptı. Zeybekci, “hazırlıklarımız tamam. Dağıtıma da ilk olarak Denizli’den başlayacağız” dedi.

İhracatçılar ilk pasaportları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alma fırsatını da yakalayacak. Erdoğan, Denizli’de gerçekleştireceği mitingde, bazı isimlere bizzat pasaportlarını verecek.

Zeybekci konuya ilişkin yaptığı açıklamada bakanlık olarak ihracatçıların bugüne kadarki tüm taleplerini yerine getirdiklerini belirterek, “yeşil pasaport da bu taleplerden biriydi. Bu talebi de karşılayacağımız için memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Ekonomi Bakanı, “aslında ben imtiyazlı pasaporta karşı çıkan biriyim. Tüm Türkiye tek bir pasaport kullanmalı ve bu en itibarlı pasaport olmalı. Ama şu anki duruma baktığımızda bana göre memurlardan önce yeşil pasaporta ihtiyaç duyan kesim, yurt dışında sürekli iş yapan ve dünyayı hızlı bir şekilde dolaşması gereken ihracatçılardır. Bunu da sağlıyoruz” diye konuştu.