HABERDENİZLİ.COM

Yaygınlaşan drone'lar, yeni güvenlik risklerini de beraberinde getirdi. Teröristlerin mini İHA'ları saldırılarda kullanmaya başlaması üzerine ASELSAN, İHASAVAR adlı koruyucu bir sistem geliştirmişti. Bugün bu cihaz, Denizli 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenliği için sahadaydı.

ASELSAN DRONE SAVAR NEDİR?

İHASAVAR, Anti-Drone RF Karıştırma ve Köreltme Sistemi Drone/Mini-İHAlar düşman unsurlar tarafından Keşif, Casusluk, Taciz, Silahlı Saldırı ve Bombalama amaçlı olarak kullanılabilmektedir.

İHASAVAR, Anti-Drone RF Karıştırma ve Köreltme Sistemi, askeri tesislerin/üslerin, devlet kurum binalarının, üst düzey yetkili konutlarının, tören alanlarının, nizamiye ve kontrol noktalarının yakınlarında drone/mini-İHA uçurulmasının aktif karıştırma uygulaması ile engelleyerek koruma sağlamaktadır.

İHASAVAR, drone/mini-İHA’ların, uzaktan komuta, GPS/GLONASS uydu seyrüsefer, veri ve görüntü aktarım frekanslarının tamamını aynı anda karıştırarak drone/mini-İHA kullanılarak oluşturulabilecek tehditleri bertaraf edebilmektedir.

İHASAVAR, güvenlik personeline drone/mini-İHA’ların görüldüğü anda bertaraf edilmesi kabiliyetini kazandırarak anten yönlendirmesini sağlayan sensör sistemlerine ihtiyacı ortadan kaldırarak maliyet-etkin bir çözüm oluşturmaktadır.

Sistem şarj edilebilir, yüksek kapasiteli Li-Ion bataryalar ile en az 1.5 saat durmaksızın yayın yapabilmektedir.

Harp ARGE Drone Savar

Harp ARGE Dron Savar silahı tamamen modüler yapısı sayesinde üzerinde barındırdığı tüm ekipmanların tek el hareketi ile sökülüp takılabileceği bir altyapı sunmaktadır. Esnek donanım seçenekleri ile Drone Savar farklı anten seçeneklerini bir kaç saniyede silaha adapta edebilmenizi sağlar. Drone Savar elektronik harp başlıkları tamamen modüler ve seçilebilir yapısı ile kullanıcıya operasyonel kolaylık sağlamaktadır. Gelecekte üretilebilecek yeni frekanslı drone sistemlerini berteraf etmek için herzaman geliştirmeye açık bir mimari ile üretilen silahlarımız 22mm picatiny ray sistemi ile kendi dürbün ve silah aparatlarınıza %100 uyumludur.

Drone savar elektromanetik silah sistemlerimiz süper odaklanmış antenleri ile yüksek güç gerektirmeden drone’ları pasifize etmektedir. Hızlı tarama ile drone komuta frekanslarına kesintisiz karıştırma uygulanmaktadır. Drone Savar silahını 3 sn kullanmak drone sistemlerini körelterek ele geçirmek için yeterlidir.