HABERDENİZLİ.COM

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkneti olarak tanıması  Denizli’de binlerce vatandaş tarafından protesto edildi. kılınan Cuma namazının arından 15 Temmuz şehitleri Delikliçınar Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi ve İsrail ve ABD aleyinde sloga atarak ABD’nin bu karardan biran önce vazgeçmesini istedi. Eyleme AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Necip Filiz, ABD’nin bu kararının bölgedeki sorunları daha da artıracağına vurgu yaptı. ABD Donald Trump’ın vermiş olduğu kararın insanlık vicdanını yaraladığını söyleyen Filiz, “Küdüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu adım, bölgedeki barışı ve istikrarı tehdit eden bir adımdır. Alınan kararın İsrail ve Filistin arsındaki husumeti artırmaktan başka bir sonucu olmayacaktır. Bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslamın sesini susturmak, kendi kurguladıkları terör örgütlerini bahane ederek müslamanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.” dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI YAPTI

Müslümanların birlik olduğu takdirde Amerika’ya geri adım attırabileceğini belirten Filiz, Dünyadaki tüm Müslümanların Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. İslamın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak bütün Müslümanların bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Kudüs Davasını sonuna kadar takipçisi olacağız.” İfadelerini kullandı.

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Yapılan basın açıklamalarının ardından vatandaşlara seslenen Cahit Özkan, “Osmanlı’nın 6 Aralık 1917’de Filistin topraklarından çıkarıldığını anlatan Cahit Özkan, “o günden bu yana bu coğrafya kan ve gözyaşlarıyla boğuşmaktadır. 400 yıl boyunca bizim ecdadımız orada barışı ve huzuru temin etmişti. Hilal’in, Haç’ın ve Davut Yıldızı’nın yan yana yaşadığı bir coğrafyaydı. O coğrafayadan Sultan Abdülhamid’i diktatör diyerek çıkarmak isteyenlerin tek bir hedefi vardı o da bu zulümleri Müslümanlara yaşatabilmek. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. İsrail’e yaptığı bu zulümlerin hesabı elbet sorulacak. Bir gece ansızın gelebiliriz.” diye konuştu.