Hakkâri Çukurca 'da 3 ayrı karakola yapılan eş zamanlı saldırıda 6'sı asker 2'si korucu 8 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin ardından iki haftadan beri askeri hareketliliğin yoğun olarak yaşandığı Hakkâri'de büyük operasyon başlatıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Çukurca ve Şemdinli'de peş peşe Sikorsky tipi helikopterler havalandı. Yüksekova 21'inci Jandarma Tabur Komutanlığı ve Dağ Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye helikopterlerin yanı sıra mayına dayanıklı 'Kirpi' adı verilen zırhlı araçlarıyla bölgeye komando lar sevk edildi.

Helikopterler arazide uzun süre kalabilecek eğitimi olan özel birlikleri kritik noktalara indirdi. Şırnak Uludere'de önceki akşam meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremi hisseden Beytüşşebaplılar evlerinden korku ve panik içerisinde dışarı çıkarken, bir saat sonra da silah sesleri üzerine evlerine kapandı. Kato Dağı eteklerinde kurulan askeri üs bölgelerine kalabalık bir PKK'lı grup tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle başlayan çatışma yaklaşık yarım saat sürdü. Mardin'in Midyat ile Şırnak'ın İdil ilçeleri arasından geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na bombalı saldırı gerçekleştirildi. Yangına, mayın ihtimali nedeniyle kimse müdahale etmedi. Yangın nedeniyle petrol akışı durduruldu, yangın da sabaha karşı söndü.

7 BÖLGEYE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

Hakkari Valiliği, 6 Temmuz-6 Ekim 2012 tarihleri arasında Hakkari ilinde 7 geçici askeri güvenlik bölgesi ihdas edildiğini açıkladı. Bölgeler şöyle sıralandı: İkiyaka bölgesi, Şırnak/Beytüşşebap doğusu ve il merkez bölgesi-Altındağlar, Buzuldağı bölgesi, Rejgardağı-Alandüz bölgesi, Balkaya bölgesi, Karadağ bölgesi ve Çağlayan-Pirinçeken.