İçişleri Bakanı Muammer Güler, Türkiye’deki sorunların çözümü için muhalefet partilerinin her bölgede daha etkin olması gerektiğini söyledi. 
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Denizli ziyaretinin son ayağında Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne 83 adet polis aracı hediye eden hayırseverlere plaket verme törenine katıldı. Törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve hayırseverler katıldı. Törende konuşan Bakan Güler, Türkiye’de fırsat eşitliği olduğunu söyledi. Kendisinin 8 çocuklu bir ailede büyüdüğünü belirten Güler, “8 çocuklu PTT memurunun oğluyum. Devletin en üst makamlarında görev yaptım. Bu devlete şükran borcumuz vardır. Ben Güneydoğuluyum. Mardin’de doğdum, küçük yaşlarda Ankara’ya geldik. Bu devlet doğu batı ayrımı yapmadan herkese sahip çıkar’’ dedi.
Doğu ve Güneydoğu’da sadece BDP ve AK Parti’nin olmasının yeterli olmadığını kaydeden Bakan Güler, “Sorunların çözümü için keşke diğer partilerin de bölgede temsilcileri olsa. O bölgenin yaşadıklarını ve hissettiklerini keşke tüm partiler bilse ve diğer yerlere yansıtsa. Bölgedeki sorunların dile getirilmesinde eksiklikler oluyor. İstikrar ve güven bu ülke için çok önemli. Huzur ve asayiş çok önemli. Allah’a şükür bu bölgelerde huzur var’’ diye konuştu. 
Daha sonra hayırseverlere plaketlerini veren Bakan Güler, tüm hayırseverlere teşekkür etti. Bakan Güler, törenin ardından Ankara’ya hareket etti.