Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çölyak Derneği Denizli Şubesi tarafından 3 yıldan buyana ortaklaşa yapılan çalışma ile Denizli ve ilçelerinde tespit edilen Çölyak hastalarına destek verilmeye devam ediliyor. Projenin ilk yılında 120 Çölyak hastasına destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi  bu yıl 202 Çölyak hastasına glütensiz gıda yardımında bulundu. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ziya Tıkıroğlu Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen gıda dağıtımına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Erdal Işık, Çölyak Derneği Denizli Şube Başkanı Türkan Gülsevin Satır, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Çölyak hastaları ve yakınları katıldı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çölyak hastalarına destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, "3 yıl önce Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çölyak Derneği Denizli Şubesi ile birlikte ilimizde ve ilçelerimizde yaşayan Çölyak hastalarını tespit ederek kendilerine gıda yardımında bulunmak amacıyla çalışmalara başladık. Bu projemiz kapsamında bu gün 202 Çölyak hastasına gıda paketi dağıtacağız. Çölyak hastaları buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten isimli proteine Çölyak hastalarının bünyeleri tahammül edemiyor. Bu nedenle glütensiz gıda tüketmeleri gerekiyor. Çok yaygın olmamakla birlikte fiyatları da yüksek olan bu gıdaları almakta zorluk çeken vatandaşlarımıza bizler destek veriyoruz. Hazırlamış olduğumuz paketlerimizin içerisinde un, makarna, ekmek, kraker ve buna benzer 11 çeşit ürün yer almaktadır. Bizler bundan sonraki süreçte vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Erken teşhis gibi bu vatandaşlarımıza  sahip çıkmakta çok önemli. Bizler bu yardımlarla vatandaşımızın yanında yer almaktan dolayı mutluyuz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çölyak hastalarına hazırlanan paketler teslim edildi.