Denizli’nin Honaz İlçesi’nde geçen cumartesi gecesi Jandarma ile Kaçak define arayanlar arasında çıkan çatışmanın ardından yakaladığı şüphelilerin itmesiyle uçuruma düşerek şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş’ın cenazesi bugün memleketi Elazığ’a götürüldü. Şehit Darbaş için İzzetpaşa Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
 
BABASININ FOTOĞRAFINI ÖPTÜ
 
Cenaze töreninde şehidin hamile eşi Gül, kadın subay ve astsubayların yardımıyla güçlükle ayakta durabilirken, gözyaşları döktü. Şehit Cengiz Darbaş’ın 3 yaşındaki kızı Azra ise babasının tabutu başından ayrılmayarak fotoğrafını öptü. Her şeyden habersiz etrafta koşturan küçük kızın hali herkesi ağlattı. 
 
Elazığ Müftüsü Peyami Güngör’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Cengiz Darbaş’ın cenazesi, askerler tarafından top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan şehidin cenazesi askeri cenaze aracıyla Sivrice İlçesi Gözeli Köyü’ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Şehit Darbaş'ın 10 gün içinde bir çocuğu daha olacak...