Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü yerleşkesinde kurulan Çevre Eğitim Merkezi’nin açılış törenine Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Altıparmak, her ekilen tohumun, her dikilen fidanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek; “İnşallah bu bilinç, bu algı ve bu anlayış fevkalade yükselecektir. Hak ettiğimiz, yaradılışımıza uygun ve Allah’ın bize lütfettiği bu güzel çevrede, sağlıkla ve mutlulukla yaşamayı bizde sağlamış olacağız. Gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakmak biz büyüklerin, biz idarecilerin en büyük görevlerinden biridir. Dünya’da çocuk dostu projeler ve çocuk dostu şehir diye şehirler vardır ve vitrinler onlara göre dizayn edilir. Bir takım çalışmalar onlara göre yapılır. Çünkü vitrine geldiğimizde bizim boyumuza göre olduğu için onlar hep alttan bakarlar ve dev gibi hissederler halbuki onlara göre düzenlesek daha orta bir yol bulacağız” dedi.

Açılacak olan Merkezin çocuklarda çevre bilincini arttıracağını vurgulayan Altıparmak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Denizli’miz hakikaten Belediyelerimizin ve Kurumlarımızın çalışmaları ile örnek olacak bir potansiyele sahip. Ona rağmen eksiğimiz çok. Piknik alanlarımızı ve çevremizi gördüğümüz zaman çok üzülüyoruz. Sanayide, tekstilde, tarımda ve diğer birçok alanda belirli bir noktaya gelmiş, belirli bir bilince ulaşmış şehir olarak çevre konusunda da örnek olmamız lazım. İnşallah buradaki bu güzel tesis yeni nesillerimizin, çocuklarımızın çevre konusunda duyarlılığını daha da arttıracak. Çevre konusu açıldıkça tekrar tekrar ifade edeceğiz bu bilincin ve bu algının oluşması için gayret edeceğiz ki güzel bir Denizli’yi genç kuşaklara genç nesillere teslim edelim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılı, sağlıklı ve güzel çalışmalar yapılmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Çevre Eğitim Merkezi’nin açılış kurdelesi Vali Altıparmak ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi.