23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Efekan Menemencioğlu, açık havuzların kapatılması talimatını verdi. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. 23 Nisan nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına Sevil Kaynak İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Efekan Menemencioğlu seçildi. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte bir saatliğine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olan Efekan Menemencioğlu, projeleriyle herkesi şaşırttı. Başkan Zolan’a teşekkür eden Menemencioğlu, İstanbul’da bir villanın kullanılmayan havuzuna düşerek hayatını kaybeden 9 yaşındaki Pamir’i hatırlatarak, "Kullanılmayan ve güvenliği alınmayan havuzların kapatılması gerekiyor. İnşaatların kullanılmayan çukurlarının kapatılmasını istiyorum. Bu çukurları kapatmayan yerlerinde inşaat ruhsatlarının iptal edilmesi gerekiyor. Çünkü bu tür çukurlar çocuklar için tehlike oluşturuyor. Ayrıca, okul kantinlerinin zabıta ekipleri tarafından daha çok denetlenmesini istiyoruz" diye konuştu.
Efekan Menemencioğlu’nun projelerinin kendisini şaşırttığını ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da şunları söyledi: "Öğrencimizin söylediklerine katılıyorum. Gerçekten çok önemli projeleri bulunuyor. Geçen ay yapılan seçimlerde bu projelerle karşıma çıksaydı gerçekten önemli oy alırdı. Sayın başkanımın bu söylediklerini ekip arkadaşlarımla paylaşacağım."