ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir Anadolu Üniversitesi 2010 – 2011 öğretim yılı mezuniyet töreni Atatürk Stadyumu’nda yapılan törenle kutlandı. Dört bini aşkın üniversite öğrencisi Anadolu Üniversitesi’nden mezun olmanın sevincini yaşadı. Törende diplomalarına kavuşan Tokat’ta çobanlık yapan Celal Baran ve 70 yaşındaki Göksel Can herkesin takdirini topladı.
    Tören, Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasından sonra Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ın ev sahipliği yaptığı törene; Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Orhan Oğuz, Üniversite öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.
    Öğrencilerin protokolü selamlama geçişlerinin ardından başlayan programda kürsüye çıkan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, büyük heyecan yaşadıklarını belirterek, mezunları; hayata değer katmak, fark yaratmak, insanlığa ve ülkeye yarar sağlamak için uğurladıklarını söyledi.
    Rektör Aydın, mezunlara seslendiği konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi’ni oluşturan o büyük ailenin bir parçası oldunuz. Bundan sonra da olacaksınız. Bizler, sizleri bu ailenin en değerli bireyleri olarak kabul ediyoruz. Bu açıdan mezuniyetleri bir veda olarak görmüyoruz. Hayatın içinde her aşamada sizlerin yanında olmayı, sizlerle olan iletişimimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.
    Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden 16 yıl önce mezun olan ve şuan özel bir televizyon kanalında sunuculuk yapan Cem Öğretir ise, Anadolu Üniversitesi'nden mezun olduktan sonraki deneyimleri yeni mezunlar ile paylaştı. Kendi yol hikâyesinden kesitler sunan Öğretir, "Şu anda yaşadığınız duygular hayat boyunca sizlerle olacak. Üniversite hayatınız gelecek yaşantınıza ışıt tutacak." dedi.
    Törende, yıllardır çobanlık yapan Celal Baran Anadolu Üniversitesi’nden mezun olmanın sevincini yaşadı.
    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan 21 yaşındaki Baran, yaşadığı sevinci törenleri canlı olarak yayınlayan TRT Okul kanalı aracılığıyla tüm Türkiye ile paylaştı.
    Tokat’ın Elmacık köyünde çobanlık yaparken Baran, hem okuyup hem de çobanlığa devam ettiğini söyledi.
    "Köyde çobanlık yaparken aynı zamanda derslerime çalışıyordum ve bugün mezun oldum. Bundan sonra da okumaya devam etmek ve ikinci bir üniversite okumak istiyorum." diyen Baran, azmi ile herkese örnek oldu.
    Baran’ın yaşam hikâyesi mezun olan arkadaşları ve stadyumu dolduran vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.
    Mezuniyet coşkusu yaşayan bir diğer mezun ise 70 yaşındaki Göksel Can oldu. Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi’nden mezun olan Can, büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, mezuniyet sevincinin, herkesin hayatında mutlaka yaşaması gereken bir duygu olduğunu söyledi.
    Öğretim üyelerinin öğrencilere diplomalarını vermelerinin ardından öğrenciler kep attı. Mezuniyet töreni, sanatçı Kıraç’ın konseri ve havai fişek gösterileri ile sona erdi. CİHAN