Sendika binası önünde gerçekleştirilen iftar yemeğine TES Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Çubukçu, Çivril İlçe Temsilcisi Erhan Akgün,  sendika üyeleri ile birlikte aileleri katıldı.

“BAYRAM İKRAMİYESİ İSTİYORUZ”

TES Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Çubukçu,
yemekte yaptığı konuşmada, ortalama memur maaşının 2.297,8 TL olduğunu belirterek, “Yalnızca oruç açmak için bir memur, maaşının %65’ini, yani üçte ikisini ayırmak zorunda. Çalışanların kazançları gıda ihtiyacına dahi zor yetiyor, diğer ihtiyaçlar için ise para kalmıyor. Geçen yıla göre oruç açmanın maliyeti % 14,7 oranında yükseldi. Ramazan ayı geldiğinde fahiş zamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Önümüzde bir de ailenin masraflarının arttığı, hesapta olmayan birçok harcamanın yapıldığı Ramazan Bayramı var. Bayramlar özellikle çocuklar için bayramlıkların alındığı, harçlıkların verildiği günler ama çalışanlarımız uzun zamandır bayramlarda çocuklarına harçlık verememenin, bayramlık alamamanın burukluğunu yaşıyorlar. Toplu sözleşme masasında ülkemizin ekonomik gerçeklerini dahi göremeyen ve iktidar partisinin elini rahatlatmak için %3+3 zamma “Evet” diyen yetkilendirilmiş Konfederasyon, bunun hesabını çalışanlara vermelidir. Resmi rakamlara göre dahi bir yıllık enflasyon % 8,09 olmasına rağmen ramazan enflasyonu % 14,7 olmuştur. Aynı yiyeceklerle iftar edebilmemiz için geçen yıla göre 147 lira daha fazla para harcamak zorundayız ama bu yıl memur maaşları ortalama 65 lira arttı.  Yani iki Ramazan arasında memurun zararı aylık 82 lira olmuştur. Düşük maaş alan memurlarımız açısından bu zarar aylık 100 lirayı aşmaktadır. Gelirimiz az, masraflarımız çok. Neresinden bakılırsa bakılsın, memurlara ve emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi ve toplu sözleşmeden doğan zararlarının telafi edilmesi gerekir” dedi. 

Çubukçu, çalışanların bu mağduriyetine son vermek için, toplu sözleşme görüşmelerinde tüm çalışanlara “Bayram İkramiyesi” talep ettiklerini hatırlatarak “Rahmet ve bereket ayı Ramazan, Müslümanların kurtuluş ayıdır. Tüm Müslümanlar oruç tutarak, manevi anlamda kurtuluşu arzu ediyor, yetkililerden de memurlarımızı maddi, kendilerini manevi anlamda kurtaracak ve milyonlarca çalışanımızın ve emeklinin hayır duasına vesile olacak tedbirler almalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.