Denizli Milletvekili Av. Cahit ÖZKAN TBMM’de yaptığı konuşmasında Miryokefalon Savaşı hakkında bilgi verdi. Özkan; “17 Eylül 1176'da Türkleri Anadolu'dan tamamen atmak için yola çıkan Bizans komutasındaki Haçlı ordusu Miryokefalon Savaşı'yla bozguna uğratılmıştır. Papa'nın emriyle harekete geçen Haçlı dünyası Bizans komutasında Denizli'mizin Çivril ilçesine kadar gelmiş Düzbel geçidinde Türk ordusu tarafından pusuya düşürülerek imha edilmiştir. Bu zaferle Anadolu coğrafyası Türk yurdu hâline geldi. Avrupalı tarihçiler de bu zaferin ardından Anadolu'ya "Türkiye" ismini vermişlerdir. Türk İslam dünyası üzerindeki Bizans baskısı sona ermiş, Türklerin Batı'ya olan ilerleyişini daha da hızlandırmıştır. II. Kılıçarslan komutasındaki Server Gazi, Mehmet Gazi gibi tümen komutanları şehit düşmüşlerdir. Bizans askeri bu savaşta o kadar fazla kayıp vermiştir ki savaşın adı "Binbaşlar" olarak yani Rumca "Miryokefalon" olarak kayıtlara geçmiştir.” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminden de bahseden Özkan; “Aynı şuurla yine Haçlı saldırısı olan ve 15 Temmuzda hortlayan hain FETÖ darbe teşebbüsünü aziz milletimiz Miryokefalon Savaşı'nda olduğu gibi püskürtmüş ve tüm dünyaya yeniden milletimizin diz çökmez, boyun eğmez olduğunu göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Bu sene 840. Yıl dönümü olan Miryokefalon Zaferini kutlayan Özkan, Anadolu coğrafyasını kanlarıyla ebedî Türk yurdu hâline getiren tüm şehitlerimize rahmet dileyerek sözlerini bitirdi.