Denizli'nin İncilipınar Caddesi'ndeki terzilik yapan Halil Türk, hevesle başladığı mesleğinde son zamanlarda çırak ve kalfa bulamamaktan yakındı. Kendisinin de 2 çocuk babası olduğunu, ama çocuklarının hiç birinin baba mesleğini tercih etmediğini anlatan Türk, çırak bulamadığını belirterek, "Ben de çözüm olarak 51 yaşındaki komşum Halil Dikmen'i terzilik mesleğini devam ettirmek yanıma aldım. En azından hem bizim mesleğimiz ölmez, hem de onlar birer meslek sahibi olur ve evlerine maddi olarak destek olurlar." şeklinde konuştu.

Son 10 yıldır çırak bulamadıklarını, bunu nedeni olarak da hazır giyimin çoğalmasıyla elemanların tekstil sektörüne kaydığını dile getiren Türk, "Eskiden terzilik çok güzeldi. Sanata heves çoktu. Fakat günümüzde bu durum söz konusu bile değil. Sadece üst düzey terziler iş yapabiliyor. Yarım asırdır bu işi yapıyorum ama terzilik artık son yıllarını yaşıyor. Okulu da olmadığı için iş bitmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Halil Dikmen ise bahçıvan olarak emekli olduktan sonra hem terzilik mesleğini öğrenmek için hem de evine maddi destek olmak için Halil ustanın yanına gittiğini ve mesleği öğrendiğini anlattı. Dikmen, terziliğin ayrı bir sanat olduğunu ifade etti.