Aydın’da sonbahar mevsiminde dağlardaki çamlık alanlarda kendiliğinden yetişen ve Çıntar adı verilen mantarlar hem yiyeni hem de toplayıp satanı mutlu ediyor. Hiçbir maliyeti olmayan ve dağlardan toplanan çıntarların kilosu 10 TL’den satılırken, özellikle köylerde yaşayan vatandaşlar çıntar sayesinde hatrı sayılır ekmek parası kazanıyor.
Ege Bölgesi'nde ilk sonbahar yağmurlarından sonra çam ormanlarının diplerinde ortaya çıkan çıntar özellikle Madran Dağı’na komlu olan yerleşim birimlerinde yaşayanların geçim kaynağı haline geldi. Bir mantar çeşidi olan ve kış mevsimi gelince bölgede sofraların vazgeçilmez besini olan Çıntar, Aydın Karacasu ve Bozdoğan ilçelerinde pazaryerlerinde satılıyor. Perakende satıldığı gibi hergün bölgeye gelen Çıntar tüccarlarına da toptan satışı yapılan çıntarlar sonbahar mevsimi boyunca kendiliğinden dağlardaki çamlıklarda yetişiyor.
Satışını yapanların etten daha faydalı olduğunu belirttiği, yiyenlerin ise çok lezzetli olduğunu söylediği çıntarın bazı rahatsızlıklara da iyi geldiği belirtilirken çıntar aynı zamanda rejim yemeği olarak da tüketiliyor.
Kırmızısı 10 TL’den beyazı ise 5 TL’den satılan çıntarlar birçok ailenin geçim kaynağı olurken, Bozdoğan İlçesi’nde mevsim boyunca her gün çıntar pazarları kuruluyor. Bozdoğan Çamlıdere Köyü Sakinlerinden İsmet Çetin, bölgede yaşayan çiftçilerin işsizliğin en yoğun olduğu sonbahar mevsiminde çıntar sayesinde yüzünün güldüğünü belirterek “Birkaç yıldır kilosu 10 TL’den satılıyor ama bize göre iyi fiyat. Günlük 15-20 kilo çıntar toplayan biri çıntar sayesinde iyi para kazanabiliyor” dedi.