Denizli’de geçtiğimiz hafta oynanan, Tekden Denizlispor-Tavşanlı Linyitspor maçında sahaya girdikten sonra polis tarafından gözaltına alınan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Ahmet Cengiz, olayın ertesi günü bir çöp konteynerinin yanında ölü bulunmuştu. Polis olayla ilgili yaptığı araştırmada, 2 kişi gözaltına alınırken, olayın küfürleşme sonucu olduğu belirtildi. 
Olay, geçtiğimiz Pazar gecesi Kayıhan Pazaryeri’nde meydana gelmişti. Ahmet Cengiz, Denizli’de oynanan Tekden Denizlispor-Tavşanlı Linyitspor maçında sahaya girmiş ve polis tarafından gözaltına alınmıştı. Kınıklı Polis Merkezi’nde ifadesi alınan Ahmet Cengiz, daha sonra serbest bırakılmıştı. Sabah saatlerinde Kayıhan Mahallesi’nde, çöpçüler tarafından Ahmet Cengiz’in cesedi çöp konteynerinin yanında bulunmuştu ve bunun üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü olayı aydınlatmak için özel ekip kurdu. 
Polis ekipleri, Ahmet Cengiz’in akşam saatlerinde en son Galatasaray-Fenerbahçe maçını kafede arkadaşlarıyla izlerken görülmesi üzerine, araştırmayı derinleştirdi. Olayla ilgili T.M. (27) ve H.O.’yu (30) gözaltına alan polis, şahısların ifadelerini aldı. Şahsıların ifadesinde, olay gecesi Ahmet Cengiz’in arkadaş ortamlarında bulunan U.Ö.’nün (28) eşine küfür ettiğini, daha sonra ise Cengiz’i bir otomobile bindirip, Karakurt Mahallesi'nde boş bir arazide dövdüklerini, ancak kendilerinin Cengiz’e vurmadıklarını söylediler. 
Dövdükten sonra, Cengiz’in ölmesinden korkup, çöp konteyneri yanına bıraktıklarını söyleyen şüpheliler mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye sevkedildi. Şüphelilerin emniyetten çıkarken polis şapkası ve yeleği giydirilmesi dikkat çekti. 
Alınan ifadelerin ardından polis ekipleri, Cengiz’i döverek öldürdüğü ileri sürülen U.Ö., M.O. ve M.Y.’yi de aramaya başladı. 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.