Ensar Vakfı Çınar Kitap Kahve'nin bu haftaki konuğu Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Lütfü Gürsoy oldu. Gürsoy bu haftanın konusu olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u katılımcılara anlattı.
Edebiyat Öğretmeni Lütfü Gürsoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Mehmet Akif Ersoy´un, edebiyatçı, şair, mütefekkir, eğitimci, gazeteci kimliğinin yanında, örnek hayatı, çok yönlü kişiliği ve yüksek karakteriyle gönülleri fethettiğini ifade eden Gürsoy, "Mehmet Akif Ersoy, en zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hakim olduğu bir dönemde milli mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamıştır" dedi.

 İSTİKLALİMİZİN SEMBOLÜ

Gürsoy, Akif’i "bir milletin inanç, irade ve azminin sembolü olmuş büyük bir mütefekkir" olarak tanımladı. Mehmet Âkif´in, inandığını tam olarak yaşayan; milletinin istiklali için sözünü, şiirini, fikrini çekinmeden haykıran bir öncü olduğunu vurguladı.  "Âkif, aşığı olduğu milletinin en zor günlerinde harekete geçmiş, yeniden ayağa kalkma çabasında bütün gücüyle milletinin yanında olmuştur. O´nun ülkenin her yanında sergilediği çalışmalar bizler için bir övünç kaynağı olduğu kadar bir rehberdir. Âkif gibi bir ruha sahip bir millet olarak, O´nunla ne kadar iftihar etsek azdır. Mehmed Akif, şanlı geçmişimizin ve parlak istikbalimizin sembolüdür. Çünkü O, hem Osmanlı´nın hem de Türkiye Cumhuriyeti´nin sembol isimlerindendir. O, Çanakkale´de Osmanlı´ya karşı savaşan yedi düvel için kalemini ortaya koyarken İstiklal Marşını yazmıştır" dedi.

 DERDİMİZ ECDADIMIZIN RUH KÖKÜNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRMEK

Ensar Vakfı Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kaçar'da, İslam şairi üstad Mehmet Akif'imizi vefatının 85. Sene-i devriyesinde rahmetle ve özlemle anarak, konuşmacıya ve katılımcılara teşekkür etti. Bizler, Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi Asımın nesli yolunda çalışmalar yürütüyoruz. Derdimiz ecdadımızın ruh köküne bağlı nesiller yetiştirmektir" dedi.

Çınar Kitap Kahve'de Mehmet Akif Ersoy Konuşuldu

Çınar Kitap Kahve'de Mehmet Akif Ersoy Konuşuldu