31 Ağustos – 2 Eylül 2016 tarihleri arasında Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenen ACLE All China Leather Exhibition Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu 17. kez Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği yapıldı. ACLE All China Leather Exhibition Fuarı’na 30 farklı ülkeden 464 firma katılırken, Türkiye’den 20 firma katıldı. Çin’deki durgunluğa rağmen fuara gelen ziyaretçi sayısının geçen seneye göre yüzde 9 artış gösterdiğini belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu, Türk firmalarının stantların beğeniyle karşılandığını All China Leather Exhibition 2016 Fuarı’nın gerek Türk Firmaları ve gerekse de Türk Deri Sektörünün tanıtımı açısından çok iyi şekilde sonuçlandığını kaydetti.
 
Çin’deki ekonomik durgunluk sebebiyle ACLE All China Leather Exhibition Fuarı’na bu yıl katılan firma sayılarında düşüş yaşandığını söyleyen Tahiroğlu, “Çin’de her ne kadar ekonomik durgunluk yaşansa da Çin pazarındaki konumumuzu korumak adına firmalarımız önümüzdeki yıllarda da katılmak istediklerini ifade ettiler. Katılımcı Türk firmalarımız gerek mevcut alıcıları, gerekse potansiyel yeni alıcılar ile verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Fuarda, her türlü deri ve deri ürünleri, deri ile ilgili kimyasal maddeler, ayakkabı, çanta, saraciye, deri sanayi ile ilgili makine ve ekipmanı sergileniyor” diye konuştu. Türkiye’nin Çin’e yaptığı deri ve deri ürünleri ihracatı 2014 yılında 63 milyon 239 bin dolar iken, 2015 yılında Çin’deki ekonomik durgunluğun yansıması sonucu 46 milyon 719 bin dolara geriledi. 2016 yılının Ocak – Ağustos döneminde Çin’e deri ve deri ürünleri ihracatı ise 24 milyon 274 bin dolar olarak kayıtlara geçti.
Türkiye’nin Çin’e deri ve deri mamulleri ihracatı 2015 yılında gerilerken, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (EDMİB) üyelerinin ihracatı ise arttı. EDMİB üyelerinin Çin’e yaptığı deri ve deri mamulleri ihracatı 2014 yılında 1 milyon 197 bin dolar iken 2015 yılında yüzde 125’lik artışla 2 milyon 697 bin dolara çıktı.