Domuz, Denizli'de üreticinin neredeyse ortağı oldu. Popülasyonundaki ciddi artış nedeniyle yiyecek bulmak için tarlalardan çıkmayan domuz, meyve ve sebzelere de ciddi zarar vermeye devam ediyor. Domuz afeti yaşandığını belirten çiftçiler ise tarlada tüfekle nöbet tutarak ürününü korumaya çalışıyor. 
Denizlili çiftçinin başı geçen yıl olduğu gibi bu yılda domuzla dertte. Sayılarındaki ciddi artış nedeniyle domuzlar, yiyecek bulmak için sürü halinde ova da tarlaları ve meyve bahçelerini talan etmeye devam ediyor. Denizli merkez ve ilçelerinde çiftçilerin neredeyse tamamı ürünlerini korumak için domuz alarmında. Çünkü, domuzlar özellikle sulak alanda yetiştirilen sebze bahçelerinde ürün bırakmıyor, meyve ağaçlarına zarar veriyor. Ürününü domuza kaptıran çiftçiler ise ekonomik olarak büyük zararlara uğruyor. Son yıllarda dağlara kurtlar bırakılıyor ancak, artan domuz sayısının bu da önüne geçemiyor. Denizli’de her bölgeden durum karşısında çiftçiler isyanda. Geçimlerini sağladıkları ürünleri korumak için çiftçiler ise gece-gündüz arazilerinde tüfekle nöbet tutuyor. Ancak bu da fayda göstermiyor. 
Sürek avlarına izin almak ve gerekli şartları yerine getirmekte çok zor olduğu için durum karşısında çiftçinin eli kolu, soruna yetkililerin çözüm bulmalarını istiyor.