HABERDENİZLİ.COM

Her yıl olduğu gibi bu senede Sarayköy ovasının verimli topraklarında pamuk, mısır ve daha birçok konuda ekim yapmak veya yapılacak ekim öncesi tarlasını buna hazırlamak isteyen çiftçiler tarlalarında çalışmalarına başladı.

Bölgenin en verimli topraklarına sahip olan ovada çok sayıda görülen yılanlar ise çiftçileri endişelendiriyor. Normalde her sene yılan olduğunu ve yılanları gördüklerini ifade eden bazı çiftçiler bu sene diğer senelere göre daha sık ve çok sayıda yılanlar görmeye başladıklarını ifade etti.

“HER GÜN GÖRMEYE BAŞLADIK”

Sarayköy ovasında her sene tarlasını eken ve çocukluğundan bu zamana tarlaların içerisinde bulunan Himmet Hünkar, “Yılanı her sene ekim zamanı tarlalarımıza geldiğimizde görürdük. Ama 10 günde bir falan yılan denk gelirdi. Şimdi her gün yılan görmeye başladık. Yakından incelediğimde hepsinin farklı yılanlar olduğunu görebiliyoruz. Ayrıca her gün bir tanede değil gün içerisinde 3 veya 5 kere yılanlar görmeye başladık bu konuda endişeliyiz” dedi.

Havaların ısınmasının ardından artan yılan sayısı çiftçileri endişelendirirken, henüz aralarında bir bağ olup olmadığı kesin olarak bilinmese de yılanların çok sayıda görülmesi depremin habercisi mi sorusu da akıllara geldi.

Kaynak: Saraykoy.com.tr

Çiftçiler yılanlardan endişeli