Chp Denizli Milletvekili adayı Melike Basmacı, Kale ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri ziyaret etti. Kale halkının yoğun ilgisi ile karşılanan Basmacı, yanlızca yerleşim yerlerinde değil, tarım alanlarında da incelemelerde bulundu.
Kale ilçesine bağlı Yeniköy, Koçar Boğazı, Karayayla, Kayabaşı, Özlüce, Alanyurt, Demirciler mahallelerinde incelemelerde bulunan Basmacı "Maalesef tütün fidelerini soğuk vurmuş. Çiftçimiz mağdur durumda. Soğuk vuran fideler sökülerek, yeniden dikim yapılıyor. Bu maddi anlamda 2 kat yük getiriyor.

Köylümüze destek olması gereken kurumlarımız ise umursamaz bir tavır içinde. Köylümüz, çiftçimiz kendini yanlız ve sahipsiz hissediyor. İkinci dikimlerde mevsimsel anlamda geç kalınmış dikimler olduğundan verim verip vermeyeceği belirsiz. Malatya'da soğuk vuran kayısı nedeniyle çiftçiye sağlanan olanakların, Kale ilçemizde tütün eken yurttaşlarımıza da sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca kentimizin değişik bölgelerinde üzüm, zeytin, nar ve daha sayamadığımız birçok ürün daha dal vermeden çiftçimize zarar ettirmeye başladı. 8 haziran sonrasında kurulacak CHP iktidarı ile her türlü desteğe kavuşacak olan çiftçimize, bugünden ilgili kurumlarca destek sağlanması adına elimizden geleni yapacağız."dedi. Köylülerin moralsizliği gözlerden kaçmazken, "don ve soğuk Allah'tan lafımız yok lakin, devletin bizleri sahipsiz bırakması belimizi büktü.Melike Hanım dışında kapımızı çalan da olmadı." dediler.