Tarladan sofraya güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği tarafından yürütülen ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından desteklenen “Türkiye’de Örtüaltı Sebze, Meyve ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında düzenlenen “Çiftçi Aileler Yarışıyor Türkiye Finali” Antalya’da yapıldı. 
Yarışmaya Çiftçi Tarla Okullarında eğitim alan ve kendi illerinde birinci olan Antalya, Mersin, İzmir, Çanakkale, Denizli, Muğla ve Manisa illerinden gelen çiftçi aileleri katıldı.
MUĞLALI ÇİFT 250 PUANLA BİRİNCİ OLDU
İlk defa yapılan yarışmada entegre mücadele ile ilgili 20 soru yöneltildi. İlk 20 soruda Antalya, İzmir ve Muğla illeri 18 soruyu doğru yanıtlayarak 180’er puan aldı. Yarışmanın birincisini belirlemek üzere yöneltilen sorular sonunda 250 puanla Muğla’dan yarışmaya katılan Emine-Duran Bayar çifti birinci oldu. Antalya’dan katılan Düriye- Ahmet Şimşek çifti 240 puanla ikinci oldu.
BİRİNCİYE CUMHURİYET ALTINI İLE TARIM ÖDÜLLERİ
Yarışma birincisi olan aile ödüllerini Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanı Dr. Kadir Melan’dan aldı. Üçüncü olan çifte ödülünü Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, ikinci olan çifte ise program sponsoru yetkilisi verdi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği yarışma birincisi aileye Cumhuriyet altını hediye etti. Yarışmada ilk üçe girenlere ayrıca tarım alet ve ürünlerinden oluşan hediye çeki ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından gıda ürünlerinden oluşan hediye paketi verildi.