CHP Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  başlattığı Adalet yürüyüşüne HDP’li milletvekillerinin katılmasının ardından  Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı bir basın açıklaması düzenleyerek, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ağır ithamlarda bulundu. Kılıçdaroğlu’na “CHP’nin Bonzaisi” yakıştırmasını yapan Vatan partisi Denizli İl Başkanlığı “Yürüyüş, gerçek yüzünü gösterdi. En sonunda planlandığı gibi CHP yönetimi HDP/PKK’ya kavuştu. Kucaklaştılar ve kol kola girdiler.” şeklinde açıklama yaptı. 

Vatan Paritsi’nin bu açıklamasına CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar çok sert tepki gösterdi. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in PKK ele başısı Abdullah Öcalan ile çekilen resimlerini  gösteren Sancar, “20 yaşında çocuklarımızın canını alan, bu memlekete kara bir bela gibi çöken kişiyi ziyaret eden kişi o partinin genel başkanıdır. Bir insan birisine bir leke atmaya çalışırken önce bir kendisine bakar. Bugün burada bu fotoğrafları göstermemin sebebi o partinin nasıl bir duruşa sahip olduğunu göstermektir.” ifadelerini kullandı. 

"ADALET VE DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ VATAN PARTİSİ İÇİNDE YAPILIYOR"

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı’nın itham ettiği gibi HDP ile kol kola girilen bir yürüyüş olmadığını belirten Sancar, “Genel başkanımız Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu içinde yürümektedir. Adalet ve demokrasi yürüyüşü Türkiye’de 80 milyon vatandaşımız için yapılmaktadır. Yürüyüş, doğru adalet, doğru bir hukuk, doğru bir demokrasi tesis edilsin diye yapılmaktadır. Bu kişiye özel bir yürüyüş değildir.  Bardağı taşıran son damladan sonra çıkılan bir yürüyüştür.” dedi. 

"GALİBA GENEL BAŞKANLARIN İSİMLERİNİ KARIŞTIRIYOR”

Bu onurlu yürüyüşe herkes destek verirken İktidar Partisi MHP ve Vatan Partisi’nin karşı durmasının çok manidar olduğunu belirten Sancar, “kimler hangi menfaat paydasında birleşmektedirler. Bende bunu merak ediyorum. Bizler geçmişten günümüze terörü ve teröristi lanetlemişizdir. Vatan Partisi İl Başkanı, Kandilde  Öcalan ile bu poz veren bir partinin il başkanlığını yaptığını unutmasın. Çıksınlar önce kendi genel başkanlarının eleştirisini yapsınlar. Sayın Kasapoğlu galiba paritilerin Genel Başkanlarının isimlerini karıştırıyor. PKK ile kim yan yana duruyor çok açıktır.” şeklinde konuştu.  

"TÜRKİYE’DE EN HAKLI YÜRÜYÜŞ BUDUR"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşün tüm dünya tarafından takdir gören bir yürüyüş olduğunu altını çizen Sancar, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatarak “dinlenmemek üzere yola çıkanlar bu yolda asla yorulmazlar. Biz bu yolda asla yorulmayacağız. Ülkemizin huzuru ve birliği için teröre karşı dim  dik olarak yürümeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.