CHP Denizli milletvekilleri mazbatalarını alarak, 26. dönem milletvekili olarak görev yapmaya başladı. Sandıktan çıkan sonuca saygılı olduklarını belirten CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade ettiler.
CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan sabah erken saatlerde İl Seçim Kurulu’na giderek, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş’dan aldı. CHP’li vekiller, basın mensuplarının sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 “BU ÜLKEDE DÖRT KİŞİDEN BİRİ BİZE OY VERDİ”

CHP Milletvekili Melike Basmacı, Türkiye’de her dört seçmenden birinin CHP’ye oy verdiğini hatırlatarak, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu ülkede dört kişiden biri bizlere oy verdi. Yani bize şunu dedi. ‘Siz de işin içinde olun, bir doğru varsa bizim adımıza bunu onaylayın, ama bir yanlışlık varsa size verdiğimiz yetki ile buna karşı çıkın da’ dedi. Ben milletvekilliğimi anamın karnından getirmedim. Önce Denizlime, ülkeme söz veriyorum ki eğer bizler için doğru bir şey varsa bunun altına zevkle imzalarım. Fikrin nerden geldiği önemli değil. Denizlime ve ülkeme yarayıp yaramayacağı önemlidir. Ve ben söz veriyorum ki, eğer bir yerde hak yeniyorsa, haksızlık yapılıyorsa karşısında beni bulacaklardır. Çünkü ben Denizli milletvekilliği onurunu ancak böyle taşıyabilirim. Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü söylemek istiyorum. ‘Birlik ve beraberlik ölümden gayri her şeyi yener.’ Yaşanacak bir Türkiye kuruluncaya kadar ben mücadeleme devam edeceğim” diye konuştu.