DENİZLİ (CİHAN)- Karahayıt beldesinin CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Vural'ın, Hizmet İş Denizli Şubesi'ne üye oldukları gerekçesiyle işten çıkardığı işçiler, aileleriyle birlikte belediye önüne siyah çelenk koyarak protesto eylemi yaptı. Diğer sendikalı işçiler de açtıkları dövizlerle destek oldu.
Hizmet İş Denizli Şube Sekreteri Muhammet Ali Oğuz, burada yaptığı basın açıklamasında, sendikalarının Bölge Çalışma Müdürlüğü tarafından yetki belgesi almasından itibaren Başkan Vural’ın sürekli baskı yaptığını ve üç işçiyi çıkardığını söyledi. Oğuz, “Devletin sunduğu imkânlardan yararlanmak isteyen ve Karahayıt Belediye Başkanlığı emrinde çalışan işçilerimiz, anayasal bir örgütlenme hakkı olan sendikaya üye olmak istedi. Başkan Vural ise buna şiddetle karşı çıkmıştır.“ dedi. Vural’ın işçilere sürekli psikolojik baskı ve kıyım yaptığını iddia eden Oğuz, “Belediye Başkanı, ‘Ben emekçiyim, emekçinin yanındayım.’ diye basına bilgi verirken üç işçimizin daha iş akdini feshetmiştir. Bu baskı ve tehditlerden dolayı üç işçimiz, başsavcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki mitingde, "Size söz; esnaf Kemal, işçi Kemal, memur Kemal'in sözü. Emekten, halktan yana bir düzen kuracağız. Anayasamız'da hüküm var, sendikalaşma özgürlüğümüz var. Toplu sözleşme yasaları var. Unutmayın, onları getiren de rahmetli Bülent Ecevit'ti. İşçi, emek dostuydu. Biz yine halkın partisi, işçi partisiyiz. Tüm işçilerimiz örgütlü olacaktır, sendikalı olacaktır." dediğini hatırlatan Hizmet İş Şube Sekreteri Oğuz, “Belediye Başkanı’nın bağlı olduğu siyasi partinin, söylemleriyle eylemleri ters düşüyor.” ifadelerini kullandı.
Başkan İbrahim Vural ise kendisinin sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak sendikaya karşı olmadığını söyledi. İşçilerin kendi akrabası olduğunu belirten Vural, “Karahayıt Belediyesi'nde çalışan 14 arkadaşım hepsi benim birebir yakınımdır. Bunlara sözlü ve fiili baskı uygulamam söz konusu değil. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen buradayım. Hizmet İş'le bir sözleşmemiz yok, bir protokol yok. Bu sendikadaki arkadaşlarımız randevu almadı, yazılı belge vermedi. Hepsi bizim dışımızdaki olaylar. Provokatörler tarafından hazırlanan bir senaryo. Buna alet olmak istemiyoruz. Kimseyi kasti olarak işten çıkarmadım.” dedi. İşçilerin protesto amaçlı oturma eyleminde çektirdiği fotoğrafları “işte çalışmama” belgesi tutanağı olarak gösteren Vural, Hizmet İş’in de beldelerinde yetkili sendika olmadığını ileri sürdü. CİHAN