CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için “çatı adayı” olarak Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde uzlaşmasını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Avni Örki, yerel seçimlere de atıfta bulunarak CHP ve MHP’nin tek parti olma yolunda ilerlediği söyledi. Örki, ayrıca “CHP ve MHP çaresizlik içinde” dedi.
Adalet ve kalkınma Partisi İl Başkanı Avni Örki, muhalefet partilerinin “çatı aday” olarak üzerinde uzlaştıkları Ekmeleddin İhsanoğlu ve yaşanan gelişmeler ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Çok çarpıcı açıklamalara imza atan Örki, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı konusunda ne yapacağını ve nasıl davranacağını bilemez bir şekilde siyasi çaresizlik içine düştüğünü söyledi.
Örki açıklamasında, “Bu anlayışın CHP ve MHP’nin kimyasını bozduğunu iddia etmiştik. Ortak çıkardıkları Cumhurbaşkanı adayı kimya bozulmasının bir mutasyona dönüştüğünü göstermektedir. Yani CHP ve MHP tek bir parti olmaya doğru adım adım ilerliyor. Belki genel seçimlerde CHP ve MHP partileri kalmayacak bir parti olarak seçimlere girecekler” dedi.

ADAYIN HİÇBİR ŞANSI YOK

Ekmeleddin İhsanoğlu’ nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına çatı aday olarak girip giremeyeceğinin de meçhul olduğunu ifade eden ÖRKİ, sözlerini “Özellikle CHP’den farklı bir isim daha önerilebilir. Hiçbir siyasi tecrübesi olmayan, kendi oylarını dahi bölecek, Türkiye’yi ilk defa 27 yaşında görmüş, Mısır’daki darbeye darbe diyememiş bir kişiyi sırf Recep Tayyip Erdoğan gitsin düşüncesiyle Cumhurbaşkanı adayı yapmaya çalışıyorlar. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında gösterdikleri adayın hiçbir şansı yoktur” ifadeleri ile tamamladı.