Denizli’de alt yapı işlemleri tamamlanan bölgelerde üst yapı çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında Pamukkale ilçesinde Ulus Caddesi şantiye alanına döndü.  Cadde yenileme çalışmaları kapsamında kadırım ve orta refüjdeki ağaçlar sökülünce yeni bir tartışma başladı. Bazı mahalle sakinleri durumu protesto ederken CHP Denizli İl Başkanlığı’da geçtiğimiz günlerde Ulus Caddesi’nde bir eylem yaparak Belediyenin ağaçları katlettiğini belirtti. CHP’nin ve vatandaşların bu iddialarına cevap veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, ağaçların katledilmediğini ve özel makinelerle söküldüğünü ve Belediyeye ait fidanlığa geri dikildiğini açıkladı.

CHP SÖKÜLEN AĞAÇLARIN İZİNİ SÜRDÜ

Ulus Caddesi’nde sökülerek Belediyeye ait TIR’lara yüklenen ağaçları takip CHP Denizli İl Başkanlığı, ağaçların dikilmediğini tespit etti. Ağaçların Bağbaşı’nda bulunan  Hasan Güngör Spor Tesisleri’ne götürüldüğünü tespit eden CHP, ağaçların söylenenin aksine dikilmediğini burada kurumaya terk edildiğini belirledi.

VALİLİĞİ VE BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Bugün ağaçların taşındığı alanda bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Sancar, “yaptığımız eylemin ardından Büyükşehir Belediyesi kamuoyuna yaptığı beyanlarda yüzlerce ağacın hiçbirinin katledilmediğini ve başka yerlere nakledilerek yerine dikildiğini bildirdi. Tabi bizlere öncelikle Büyükşehir Belediyesi gibi önemli bir makamın beyanlarına inanmak düşerdi. Fakat göreve geldikleri günden bu yana tüm söylem ve eylemlerinde tutarsızlıklarını gördüğümüz için bu konuda ağaçların kaderini merak ederek araştırmayı görev bildik.  Her zaman olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi Ulus Caddesinde katlettiği yüzlerce ağacı millete verdiği sözün aksine Kayhan Bölgesindeki Belediye depolama alanına atıldığını ve çoğunun odun edilmeye başlandığını ve hatta çevreye dikilecek taze ağaç fidanlarının bile saksılarda kurutulduğunu üzülerek bildiriyoruz. Bu milletin ödediği vergileri basiretsiz yönetiminizle heder etmenizi, çarçur etmenizi nefretle kınıyoruz. Keşke net olup bu ağaçları kestim diyecek kadar dürüst olabilseydiniz Sayın Zolan. Ama maalesef her işiniz Yalan Dolan. Yapılan bu ağaç katliamından dolayı Denizli Valiliğini, Çevre ve Orman Bakanlığını göreve davet ediyor kesilen ve katledilen yüzlerce ağacın hesabının sorulmasını rica ediyoruz.”  dedi.