HABERDENİZLİ.COM

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın MAKSİAD’a ziyaretleri için teşekkürlerini sunan Başkan Mehmet Sarı, “Makina Sanayiciler olarak, yıllardır görünmeyen, sesi duyulmayan, sorunları konuşulmayan, üretimin, sanayileşmenin en önemli ayağı olan Makina sektörünü öncelikle Denizli’de, sonrasında ülkede farkındalık kazandırarak, en aktif şekilde kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Biz bisküvi, pijama vb. üretmeyelim demiyoruz, öncelikle bisküvi, pijama üreten makina teknolojisini üretelim diyoruz ” dedi.

MAKSİAD’ın öncelikli olarak, istihdam konusunda İŞKUR, Çıraklık Eğitim Merkezi, Meslek Yüksekokulları ve Mühendislik fakültesiyle eş güdümlü çalıştığının altını çizen MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Bilim ve teknoloji vazgeçilmezimiz, okullarda sunulan teorik bilgileri ne kadar pratikle buluşturabilirsek, memleketimize nitelikli iş gücü ve beyinler yetiştirebiliriz” dedi. 

Denizli’de makina üreticileri olarak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi talepleri olduğunu dile getiren MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, CHP milletvekili Kazım Arslan’dan da bu konuda destek istediklerini ifade etti. Başkan Sarı, “Sayın Bakanımız Nihat Zeybekçi, Sayın vekilimiz Şahin Tin, Sayın Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Müjdat Keçeci, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında gece-gündüz demeden bize destek veriyor. Sizin de şahsınız ve partiniz adına da desteklerinizi esirgemeyeceğinizden şüphem yok” dedi.

KAZIM ARSLAN; “SANAYİLEŞME MAKİNADAN BAŞLIYOR”
 

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan öncelikle, tek tek işadamları ile tanışarak, sorunlarını dinledi. Makina sanayinin Dünya’da çok büyük önem arz ettiğini belirten Arslan, “Dünya’da sanayileşme makinadan başlıyor, sizler ürettikçe ülke ekonomisi büyüyecek, istihdama büyük katkılar verilecektir. Maalesef şu anda devlet politikamız da, tüketim, ithalat ve borçlanmaya yönelik bir anlayış var. Teknik okullar, meslek okulları azınlıkta kaldı. Hükümetler değişse de, bakanlar değişse de ülkenin üretmeye yönelik bir sanayi politikası, eğitim, ihracat ve hukuk politikaları sabit kalmalıdır” dedi.
16 Nisan Anayasa Değişikliği ile ilgili görüşlerini paylaşan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, iş dünyasının da görüşlerini almayı ihmal etmedi. Karşılıklı soru-cevap eşliğinde geçen söyleşi sonunda toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sonlandırıldı.