CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan referandumun ardından CHP Denizli İl Başkanlığı’nda kameraların karşısına geçerek değerlendirmelerde bulundu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a eleştirilerini sıralayan Sancar, “İlimizde de Milletimizin ödediği vergilerle, harçlarla su paralarıyla seçim propagandası yapan Sayın Zolan’a soruyoruz; acaba yetim hakkıyla propaganda yaparken vicdanının sızlamadı mı merak ediyoruz. Belediye Başkanlığını bırakıp tüm personelinle, makam arabalarınızla iki aydır ilçe ilçe dolaşıp bu Milletin hakkını yediniz. Görevinizi su istimal ettiniz. Belediye Hizmetlerini aksattınız ama yüce milletimizden de cevabını çok açık bir şekilde aldınız. İşte AKP zihniyetinin Millet, Memleket ve Demokrasi anlayışını bu Referandumda da bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Son hafta Denizli’yi baştanbaşa donattığınız Gülen Fotolarınızla kime hangi mesajı verdiğinizi de merak etmekteyiz.” dedi.

DENİZLİ’DE MÜHÜRSÜZ ZARFLAR GEÇERSİZ SAYILDI

Oy sayım işlmleri sırasında Yüksek Seçim Kurulu’nun mühürsüz pusulalarla ilgili almış olduğu karara eleştirilerini sıralayan Sancar, “Yüksek Seçim Kurulu maalesef yanlı ve dakikalık kararlarıyla Seçim Yasalarını uygulayan değil Seçim Yasası yapan Kurum olmuştur. Hatta illere göre yaptıkları farklı uygulamalarla Türk Seçim Tarihinde bir ilki yaşatmışlardır. Örneğin Denizli’mizde Mühürsüz Zarf ve Pusulalar geçersiz kabul edilmiş ve tutanaklara geçmiş ama başka İllerde 2,5 milyon civarında mühürsüz Zarf ve Pusulalar son dakika kararıyla geçerli sayılmıştır. Yani Evet çıkarabilmek için Devletin her kurumu elinden geleni yapmış ama Milletimiz de Net olarak Hayır demiştir. Biz bundan eminiz. Bu sebeple Yasalara uymayan ve Seçim Hukukunu kafasına göre değiştirip düzenleyen Yüksek Seçim Kurulunu esefle kınıyor ve Mühürsüz Oyların iptal edilerek Adil ve Demokratik bir karar almalarını önemle rica ediyoruz. Yoksa aldığınız şaibeli kararlarla Milletimizin hafızasında bir ömür bu şüphe ve yanlı davranışınız asla unutulmayacaktır.” ifadelerini kullandı. 

KAZIM ARSLAN: YSK’NIN KARARIYLA SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞMÜŞTÜR

YSK’nın son dakikada almış olduğu kararı eleştiren Arslan, “ben YSK’yı kanunlara uymaya, yapılan itirazları yeniden gözden geçirerek bu kararını yeniden değerlendirmesini söylüyorum. Herkes bu ülkede hukuk devleti ilkesine uymak zorundadır.”  diye konuştu. 
Denizli’de ve tüm Türkiye’de eşit şartlarda bir seçi yaşanmadığına vurgu yapan  Arslan, “iktidarın, bakanlıkların ve bütün belediyelerin olanakları kullanılarak milletin, memleketin parası harcanmıştır. Denizli’de ve Türkiye’de devletin bütçesinden harcanan paranın ortaya çıkarılarak kamuoyuna açıklanmasını ve bu paranın ceplerinden ödenmesini bütçeye iade edilmesini rica ediyorum.