31 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi partiler aday belirlemeye devam ederken, dün akşam haberlerine yansıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkarmayacak haberleri, Denizli’de gündeme bir anda düştü.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’sinden Bülent Tezcan, İYİ Parti’yle yapılan çalışmalarla ilgili raporunu tamamlayarak 2 klasör halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi. Tezcan’ın raporunda 81 il ve bağlı ilçelerle beldelerde seçmen eğilimleri ve aday belirleme üzerine genel bir analize yer verdiği belirtildi. Raporda, aralarında büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu işbirliği yapılabilecek 51 il ile ilgili olarak da kapsamlı analizler yer aldı.

Hangi partinin hangi ilde güçlü olduğu ve orada kimin aday çıkartması gerektiği gibi bilgilerin, anket sonuçları ve alan araştırmalarına dayanarak anlatıldığı raporda, ortak bağımsız adayın desteklenmesi görüşüne yer verilmedi. İşbirliği içindeki bir partinin aday gösterdiği yerde, diğer partinin aday göstermemesi gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, Manisa ve Denizli gibi büyükşehirlerde CHP’nin aday çıkartmayarak, İYİ Parti’yi destekleyebileceği görüşü de raporda yer aldı.

Görüşmelerin bundan sonra liderler arasında süreceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında kurmaylarıyla birlikte raporu değerlendirecek. Daha sonra görüşmeler Kılıçdaroğlu ve Akşener arasında sürecek. İhtiyaç duyulması halinde de işbirliği heyetinde görev alan genel başkan yardımcılarının bir görüşme daha yapabileceği belirtildi. Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP’de, 6 Aralık Perşembe günü düzenlenecek Parti Meclisi’nde (PM) aralarında büyükşehir ve illerin de yer aldığı 300 civarında il, ilçe ve belde belediye başkan adayı açıklanacak.