Yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla, belediye başkan adaylarının sanayi kenti Denizli’yi nasıl yöneteceklerini ve neler yapacaklarını öğrenmek isteyen sanayici ve iş adamlarının düzenlediği DSO ve AYSİAD’daki toplantılara, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Arslan, CHP Pamukkale Belediyesi Başkan adayı İbrahim Vural ve Merkezefendi Başkan adayı Arif Balkanay katıldı. 
CHP Pamukkale Belediyesi Başkan adayı İbrahim Vural, Karahayıt’taki 10 yıllık başkanlık süresinde yaptıklarını, bundan sonra da insan odaklı projeler yapacaklarını anlattı. Kuracağı halk hastanesinden, çalışan kadınlar için yapılacak olan kreşten ve kadın sığınma evlerinde bahseden Vural, öncelikle çalışan kesimi rahatlatacaklarını söyledi.  İbrahim Vural turizm geliştirme projelerinden de söz etti. 
CHP Merkezefendi Başkan adayı Arif Balkanay da gelir dağılımındaki adaletsizlikten bahsederek belediyelerin sosyal adaleti sağlamakla görevli olduğuna değindi. Balkanay, kültür ve turizm merkezli bir kalkınma planı olduğunu bu plan çerçevesinde Leodikya’yı inanç ve sağlık turizm merkezi haline getireceğini belirtti. 
Konuşmasına, “yeni bir dönem başlatacağız” diye başlan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Arslan ise, “Modern bir Denizli kurmak istiyoruz. Büyük düşünüyoruz. Geleceğin, 100 yıl sonrasının Denizli’sini planlıyoruz.  2005 yılında verilmeyen teşvikle duran ve 2008’deki krizle gerileyen sanayimizi, önce önündeki engelleri kaldırarak, ardından da Denizli’nin hevesleri kırılan sanayicisinin hevesini ve cesaretini onlara tekrar kazandırarak yeniden şahlandıracağız” dedi.
İlk hedefinin, ilçelerde pek olmayan sanayinin kurulması için destekler vermek ve tarım sanayini geliştirmek, yönlendirmek olduğundan bahseden Arslan, tarım ürünlerinin ham olarak değil işlenerek satılmasını sağlayacaklarını, pazarlama konusunda da belediye olarak kuracakları şirketle üreticilere yardımcı olacaklarını söyledi.
Büyükşehir’in imkânlarını kullanarak, gerekirse ortaklıklar kurarak, kaynaklar yaratarak girişimcileri destekleyeceklerini ve Denizli’yi tekrar bir ticaret merkezi yapacaklarını belirterek, bacasız sanayi olarak tanımlanan turizmi de canlandıracak projeleri olduğunu anlatan Kazım Arslan, “İhracat kenti Denizli’nin 20 milyar dolar ihracat yapan bir kent olması için seçildiğim takdirde elimden geleni yapacağım” dedi.
Arslan, seçildiğinde eski yönetimin yarım kalan projelerini ne yapacağının sorulması üzerine de “Kimin yaptığı önemli değil. Biz hiç bir işi yarım bırakmayız. Vatandaşın parasının israf olmasına izin vermeyiz, tamamlarız, iyileştirilmesi gerekiyorsa iyileştiririz” cevabını verdi. 
“Sanayinin artırılmasından söz ettiniz, peki kalifiye işçi sorununu nasıl çözeceksiniz” sorusuna cevap olarak da, “iş garantili meslek edindirme kursları açacağız” diyen Arslan, gerçekleştireceği ilk etap projelerini; nitelikli elman yetiştirme, girişimcilerin desteklenerek üreten sanayinin geliştirilmesi, trafik ve otopark sorunun çözülmesi, turizm potansiyelinin aktif hale getirilmesi olarak sıraladı.