Vali Şükrü Kocatepe’ye sunulan İl brifingine göre; Denizli’nin toplam 826 km’lik yol ağının 430 km’sini Devlet yolu, 396 km.si İl yolundan oluşmakta olduğu, yapılan 20 projenin toplam tutarının 782, 27 Milyon TL olduğu belirtildi.
 
Karayollarınca Denizli'de devam eden 20 projeden 1 projenin bitirildiği, 11’nin; Ulubey-Güney yolu, Çal-Bekilli yolu, Nazilli-Horsunlu ayrımı Karacasu-Tavas yolu, Denizli-Acıpayam ayrımı – Kale-Muğla İl sınırı, Denizli-Antalya ayrımı-Çameli-13 BL.HD, Denizli Çevre Yolu ve Denizli-Acıpayam-13.BL.HD., Denizli-Çardak yolu, Denizli-Çardak ayrımı Pamukkale, Çivril Çevre Yolu ve Uşak-Sivaslı-Çivril yolu (Denizli-Çardak ayrımı) projelerinin yapım aşamasında sürdüğünü,  8 projenin ise proje çalışmaları devam ettiğinden henüz başlanamadığı bildirildi. 


 
Denizli şehir içi trafiğini önemli ölçüde azaltarak rahatlatması planlanan Antalya çevre yolunun önemli bir ayağını oluşturan  Honaz Tünellerindeki çift yönlü çalışmaların ara vermeden hızla devam ettiğinin bildirildiği açıklamada, şu ana kadar 2.600 metre çift tüp tünelin Denizli tarafında giriş ağzı sağ tüpte 846 metre, sol tüpte ise 771 metre, Cankurtaran tarafındaki çıkış ağzında ise sol tüpte 99 metre tünel kazısı yapılarak toplamda 1.716 metreye ulaşıldığı bildirildi. 2016 yılında toplamda 2 Milyon TL harcandığı belirtildi.
 


İlimizde şu ana kadar 358 km bölünmüş (BY) yol, 179 km de Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) yapıldığı, 2016 yılında ise 22.8 km BY, 41.2 BSK’lı yol yapımının hedeflendiği, bunların ise BY olarak 1.7 km’si, 14.2 km’de BSK’lı yol yapım çalışmasının tamamlandığı açıklandı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ayrıca; sürücülerin yol güvenliğini sağlamak amacıyla önemli yatırımların gerçekleştirildiği belirtildi. 2016 yılı içerisinde 1 Milyon TL harcanarak 61.040 metrekare yatay işaretleme, 1.160 metrekare düzey işaretleme ve 1.064 metre de oto korkuluğun yapıldığı ifade edildi. 2016 yılında yol bakım hizmetleri için 530 bin TL, kamulaştırma bedeli için de 200 bin TL harcandığı belirtildi.
 
Karayolları Genel Müdürlüğü, İlimizdeki tarihi köprülerin onarım çalışmalarını da aksatmadan sürdürüyor. Bu bağlamda, Çal Hançalar Köprüsü, Tozlukara (Dayılar), Ahmetli Köprüsü, Kale Tebea Antik Kenti girişindeki Taş Köprülerin restorasyon çalışmalarının devam ettiği, Denizli-Çardak yolu Çömleksaz DDY Sağ ve Sol Köprülerinin ise 50 metreye kadar genişleterek kavşak bağlantı yollarının yapılarak trafiğe açıldığı bildirildi.