Denizli İl Özel İdaresince Haziran ayına kadar uygulamaya geçirilecek olan çevre kirliliğini önlemeye yönelik proje çerçevesinde belirlenen 8 adet pilot köydeki ilköğretim okul öğretmenleri ile toplantı yapıldı.
İl Özel İdaresi öncülüğünde, Pamukkale Üniversitesi Ekoloji Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “Çevre Kirliliğini Önleme” projesi kapsamında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda öğrencilerin ve halkımızın bilinçlendirilmesi için öğretmenlere eğitim verildi ve proje ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
 İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Özkan başkanlığında, Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Ali Ulvi Örmeci, Pamukkale Üniversitesi Akademisyenlerinden Ekoloji Derneği Başkanı Doç. Dr. Kudret Gezer ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Öğretim Görevlisi Vedat Oflaz ile pilot uygulamanın yürütüleceği Merkez; Yeşilyayla, Karataş, Kocadere, Küçükdere, Yeniköy, Honaz Karateke, Sarayköy Altıntepe ve Tavas Sarıabat olmak üzere toplam 8 adet okulun öğretmenlerinden oluşan 25 öğretmenin katılımı ile projenin amaçlarından biri olan, öğretmenler vasıtası ile öğrencilerin eğitilmesi süreci başlatıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Özkan, Projenin amaç, hedeflerini ve yapılacak faaliyetler konusunda bilgiler verdi. Projenin başarıya ulaşmasında en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü söyleyen Özkan, öğrenciler, veliler ve köylerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için eğitimlere devam edileceğini, ayrıca afiş, broşür gibi materyallerin dağıtılacağını belirtti.” Ayrıca öğrencilerimize tişört, kalem ve defter dağıtılacak. Okullarda yapılan slogan yarışması sonunda dereceye giren sloganlar bu dağıtılacak hediyeler üzerine yazdırılacak. Böylece öğrencilerimizin projeye daha fazla katılımı sağlanacaktır. İl Özel İdaresi olarak Genel Sekreterimiz Adem Oklu ve bizlerin kararlılığıyla proje sonuna kadar hep birlikte başarılı olacağız” dedi.
Çevre Kirliliğini Önlemeye yönelik projenin esas sahibinin İl Özel İdaresi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kudret Gezer, “Çevredeki kirliği tüm insanları etkiliyor, duyarsız kalamayız. Bizi ilgilendirmiyor diyemeyiz ” Dedi. Çevre kirliğine sebep olan unsurların çevre sorunlarına sebep olduğunu bu nedenle çevre eğitiminin verilmesi gerektiğini, bu konuda en çok görevin öğretmenlerimize düştüğünü söyleyerek, Çevre ve Çevre Eğitiminin Önemi konulu sunumunu yaptı.
Öğretim Görevlisi Vedat Oflaz da “özellikle öğretmenlerin bilinçli olması demek öğrencilerimizin bilinçli olması demektir.” diyerek katılımcılara geri dönüşümün önemini anlattı. Son olarak söz konusu eğitimin öncelikle öğretmenlere verilmesini, öğretmenlerin de öğrencilere ve halkı bilinçlendirmesi gerektiğini söyleyen Oflaz,  proje aşamasında ve sonrasında takibin yapılabilmesi için öğretmenlerimiz arasından Proje Sorumlularının seçilmesi, Proje Sloganının belirlenmesi ve öğrencilerin projeye destek vermelerini sağlamak amacıyla, ilgili ilköğretim okullarında “Slogan Yarışması” başlatılması konusunda bilgiler verdi.