Servergazi Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde başlayan etkinliğe Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da katıldı. Etkinlikler öncesi konuşma yapan Başkan Subaşıoğlu, çevre bilincinin öneminde değindi.

Başkan Subaşıoğlu açıklamasında, “Merkezefendi Belediyesi olarak kurulduğumuz  günden bu yana bir felsefeyle yola devam ediyoruz. Merkezefendi’nin sağlıklı, mutlu ve kardeşçe yaşayanların ilçesi olacağını söyledik. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Merkezefendi Belediyesi, Sağlıklı Kentler Birliği’nin önemli bir üyesidir. Bu nedenle çevre bilincinin oluşumu için çalışıyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’de ücretsiz olarak çöp poşeti dağıtan 2 belediyeden biriyiz. Milyonlarca çöp poşetini katı atıkların ve evsel atıkların ayrıştırılabilmesi için dağıtıyoruz. Katı atık toplamayla ilgili çok önemli çalışmalarımız da sürüyor. Merkezefendi Belediyesi olarak çevre açısından yaptığımız diğer önemli bir çalışmada ilçemizi bisiklet kenti haline getirebilmek. Bunun için de geçen yıldan bu yana toplam 10 bin bisiklet hediye ettik. Görev süremiz içinde toplam 25 bin bisiklet hediye edeceğiz. Bu anlamda da çevrenin kirlenmemesi adına da büyük katkı koyuyoruz. Üreteceğimiz projelerle de temiz bir çevre için mücadelemiz sürecek”dedi.





Fidanlar dikildi, pedallar çevrildi.

Konuşmanın ardından etkinliğe katılanlar okul bahçesine yüzlerce ıhlamur fidanı dikti. Dikimin ardından Başkan Muhammet Subaşıoğlu ve katılımcılar bisikletlere binerek Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu’na gitti. Başkan Subaşıoğlu’nun burada çam fidanı dağıtmasıyla program sona erdi.