Çetin; “Bugün Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. Yıldönümü. Kıbrıs adası'ndaki Müslümanlara yapılan zulmü ortadan kaldırmak için Erbakan Hocanın verdiği tarihi harekat emriyle 20 Temmuz 1974 tarihinde ordumuz aşılamaz denilen Beş Parmak Dağları'nı kısa sürede aşarak başarılı bir hareketle müslümanları zulümden kurtarıp, adada tekrardan huzur ve barışı tesis ediyor. Ve böylece Kıbrıs zaferiyle necip milletimiz 200 yıl aradan sonra tekrardan toprak kazanmış oluyor.
Kıbrıs Barış Harekatı “1683’teki 2. Viyana Bozgunu’ndan sonraki 3 asırlık sürede yaptığımız tek fetih hareketidir. O dönemde Çıkarma yapmayı koalisyonun küçük ortağı Erbakan ikna etti. İngiltere ve ABD’nin ordumuzu duraklatma çalışmalarını dikkate almadı.”
20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın asıl mimarı ve kahramanı Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dır. Diğer siyasi liderler çıkarma yapmayı “çılgınlık” olarak gördüler.
Türkiye, büyük Kıbrıs Zaferi ile 1699’daki Karlofça Antlaşması’ndan sonra ilk defa, hem de stratejik toprak elde etti. Bu harekâtla askerimizin hâlâ efsanevi gücüne sahip olduğu görüldü.
ABD gibi küresel güçlerin millî birlik ve bütünlüğümüz karşısında etkisiz kalacağı ortaya çıktı. Bu zafer cumhuriyet döneminde bir dönüm noktası oldu. Kıbrıs’ı almanın yanında elimizde kalmasının da alt yapısı oluştu. Kıbrıs zaferi Afganistan, Bosna ve Çeçenistan cihadı gibi destanlık direnişlerin öncüsü oldu.
Türkiye, milli bir duruşla küresel güçlere muhtaç olmadan kendi gücüyle varlığını sürdürebileceğini gösterdi. Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Olarak, Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki ruh ve şuurun gelecek nesillere aktarılabilmesi için 41. yılında, 20 Temmuz’un Kıbrıs Zaferimizi anma günü kabul edilmesini ve Milli Bayramla taçlandırılmasını teklif ediyoruz. Herkes şunu bilsin ki bütün zaferler inancımızla kazanılmıştır.
Anadolu Gençlik Derneği Olarak, Kıbrıs Barış Harekatının Yıl döneminde, harekatın başlatma talimatını veren ve harekatın baş mimarı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı, Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki Şehitlerimizi Rahmetle anarken gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.