TUNCELİ (CİHAN)- Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında şu ana kadar 15 kişiye ait kemikler bulundu.
    Aliboğazı mevkisinde 1997 yılında girdikleri çatışmada öldürülen 19 kişinin bulunduğu ileri sürülen toplu mezar kazısı, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan gözetiminde, Çemişgezek ilçesi Sağven Mahallesi'ndeki İlçe Jandarma Komutanlığı yanında üç ayrı noktada sürdürülüyor.
    Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan gelen iki antropolog, iki adli tıp uzmanı ve Tunceli Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de kazı çalışmasının ilk gününde 5 kişiye ait kemiklere ulaşılırken, kazı çalışmalarının ikinci gününde 9 kişiye ait kemiklere daha ulaşıldı.
    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün bulunduğu kazı çalışmalarında Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan ikinci gün süren kazı çalışmalarının ardından avukatlar ve ailelerle bir görüşme yaptı. Gürkan, mezarların bulunduğu alanın geniş bir bölgeye yayılması nedeniyle cesetlerin yerlerinin tespit edilmesi için teknik cihazların getirileceğini ve bu cihazlar gelene kadar kazılara ara verileceğini bildirdi.
    Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Çemişgezek’teki toplu mezar kazı çalışmalarının iki gündür devam ettiğini ve ara verildiğini belirtti.
    Aygün, "Üç ayrı yerde kazı yapıldı. Görgü tanıklarının bize verdiği bilgiye göre bu bölgede 200 civarında insan var. Daha geniş kazı yapılması gerektiği açık. Mevzuattan ve uygulamadan kaynaklanan eksiklerin giderilmesi ve Türkiye’de 114 toplu noktada olduğu tahmin edilen bin 500 kimliksiz ölünün çıkarılması için çalışmalar başlatılması gerekir.” dedi.

CİHAN