Muğla’daki Emir Beyazıt Camisi’nde, sabah namazından sonra cemaate kahvaltı verildi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesindeki etkinlikte namazdan önce Yâsîn okundu. daha sonra ise İl Müftüsü Hasan Başiş, cemaatle yaklaşık bir saat sohbet etti.

Müftü Başiş, “Bugün Mekke ve Medine’de camilerde, mescitlerde kahvaltılar, iftarlar veriliyor. Ülkemizde neden olmasın? Günümüzde camilerimiz, fonksiyonlarını tam eda edemiyor. Bizler insanların hidayetine vesile olmak için gayretimizi daha da arttırmalıyız. Bundan sonra iki ayda bir bu kahvaltı programları devam etmeli.” dedi. Emir Beyazıt Camisi İmam Hatibi Mehmet Gülşen ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, “Hayra hizmet eden, camilerimizin yapımında emeği geçen hayırseverlerimizden ölmüş olanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşamalarını Yüce Allah’tan temenni ediyorum.” diye konuştu. Müezzin Kayyım Şaban Yücel de sabah namazına yaklaşık 40 kişinin geldiğini belirterek, “Dün akşam cemaatimizi telefonla namaza ve kahvaltıya davet ettik. Katılanlara teşekkür ediyorum. Gayretimizin kardeşliği, dostluğu ve cemaatimizin camiyle irtibatını arttıracağını ümit ediyorum.” dedi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Çelik, Kurbanzade Camisi İmam Hatibi Sami Hayıt ve Otogar Camisi Müezzin Kayyımı Kenan Arslan da katıldı.