HABERDENİZLİ.COM

2013 yılında Bursa’da gençlerin sorun ve ihtiyaçlarının karar alıcılara iletilmesi, gençlerin kişilik ve liderlik yeteneklerini geliştirmesini sağlamak amacıyla kurulmuş olan Sivil Yaşam Derneği, gönüllülük faaliyetlerinde bulunmak isteyen gençler için hazırlamış olduğu Çekirdek Eğitim Programını Türkiye genelinde uygulamaya başladı.

Çekirdek Eğitim Programı, gençlerin kişisel ve teknik donanımlarını geliştirebilecekleri bir eğitim programı olmanın yanında, sivil alanda ve gönüllülük çalışmalarında kullanabilecekleri temel bilgi ve donanımları gençlere 4 farklı modül ile aktarıyor. Eğitim Programı içeriğindeki Kırmızı Modül- Sivil Topluma Giriş, Sarı Modül- Gençlik Politikaları, Yeşil Modül- Kişisel Gelişim ve Mavi Modül-SİYAMDER’i Tanıma isimleri ile uygulanıyor. Çekirdek Eğitim Programını tamamlayan gençler; sivil toplum, sivil toplumun tarihsel gelişimi, Türkiye ve uluslararası alandan gençlik çalışmaları örnekleri, gönüllü çalışma, gençlik politikaları, yaygın eğitim teknikleri konularında donanımlarını arttırıyorlar.

Sivil Yaşam Derneği Denizli Yerel Kurulu 25-26 Şubat günü gönüllü adayı gençler ile Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde SİYAMDER Çekirdek Eğitim Programı’nı eğitmen Sema Nur Kale ile gerçekleştirdi.
Eğitim sonrasında Sivil Yaşam Derneği Denizli Yerel Kurul Yönetimi eğitimin gönüllüler tarafından verimli bulunduğunu, eğlenerek ve yaparak öğrenme tecrübesi yaşadıklarını, gençliğe yönelik alanlarda bilgi ve kapasite gelişimine bu eğitim programının aracılık ettiğini ve kişisel gelişimleri için gençlerin kendilerine fırsat bulduklarını, eğitimlerin de gençlere akranları tarafından verilmesinin pozitif bir yönü olduğunu ifade etti. 16-29 yaş arasında olup bu eğitme katılmak isteyen gençler ücretsiz bir şekilde Çekirdek Eğitim Programına katılabiliyorlar. Eğitime katılmak için internet üzerinden form doldurulması gerekiyor.