HABERDENİZLİ.COM

Konuyla ilgili detaylı bir basın açıklamasını, basınla paylaşan Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Başkanı Catlık, şu görüşlere yer verdi:

KALKINAN DENİZLİ’YE YAKIŞIR…

Güzel Denizlimiz 11.Yüzyıldan beri bol su kaynaklarının bulunması ve verimli tarım arazileri olması nedeniyle, coğrafi konumunun yerleşime uygun bir yapıya sahip olduğu için Bizanslılardan, Selçuklulara kadar paylaşılamayan bir öneme sahiptir. Bu nedenle 1950 yılında 22.000 olan nüfusu bugün neredeyse 50 kat artmış geçen sürede tarımın yanında sanayisi, turizmi, ticareti ve hizmet sektörlerinde de kendisini şehir olarak geliştirmiş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en kalkınmış kentlerinden biri haline gelmiştir.

TEMEL SORUN ULAŞIMDIR; ÇÖZÜLMELİDİR…

Havlu, Bornoz ve ev tekstilinde tüm dünyada iyi bir prestije sahiptir. Horozuyla, Serinhisar leblebisiyle, Yatağan bıçağıyla, Çal şarabıyla, Çivril’in elmasıyla, Tarihi dokularıyla ve yapılarıyla, Dünyaca ünlü doğa harikası Pamukkale’si ile havası, Doğası ile Ege bölgesinin incisidir Güzel Denizlimiz. Bu güzellikleri, ilimizin özelliklerini hem ülkemiz de hem de dünya da tanıtmak için birçok çalışma yapıldı ve yapılmaya devam edecektir. Ancak ne kadar çalışma yaparsanız yapın temel sorunları çözmediğimiz sürece hiçbir önem arz etmeyecektir. 
Yıllardır katıldığımız tüm toplantılarda dile getirilen; havaalanı, raylı sistem, Aydın- Denizli Otobanı… Kısacası Denizli’ye ulaşım, ilimizin temel sorunu olduğu konusunda artık sanayicisinden, hizmet sektörü sahiplerinden, tekstilcisine kadar herkes hem fikir.

GEREKEN YAPILMALIDIR…

Artık tüm Kamu Kurumları, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları Denizlimiz için tek yumruk olarak Temel sorunlarımızın çözümü için gerekeni yapmak zorundadır. 
AYSİAD olarak ilimizin yararına olacak tüm çalışmalarda olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kısacası 9. Kez ertelenen ve 3 Temmuz 2020 tarihinde yeniden ihaleye çıkacak AYDIN- DENİZLİ otoyolu projesinin ihale sürecinin bitirilmesi ve bir an önce çalışmalara başlamasını istiyoruz.