AYDIN (CİHAN)- Aydın'ın Kuşadası sahillerine 15 yıl aradan sonra Caretta Caretta kaplumbağası yumurtalarını bıraktı. Caretta Caretta yumurtaları için yetkililer sadece şerit çekerek önlem almayı yeterli gördü. Plajdaki duyarlı vatandaşlar şerit içine girmeye çalışan tatilcileri uyarıyor.
Aydın'ın Kuşadası ilçesi Davutlar sahil şeridinde Davutlar Plajı Gençlik Kampı önündeki sahile 15 yıl aradan sonra Caretta Caretta kaplumbağası yumurta bıraktı. Çevredekilerin jandarmaya ve Kuşadası Ekodost Derneği'ne haber vermesi üzerine harekete geçen yetkililer, 15 yıl sonra sahile bırakılan yumurtaları etrafına şerit çekerek korumaya aldı. Kuşadası Milli Parklar Şefi Erdinç Kutsal, ‘’Bize haber geldiğinde gidip araştırmamızı yaptık. İlk önlem olarak şerit çektik. Caretta Caretta yumurtalarının gözlemlenmesi ve kontrolü için Pamukkale Üniversitesi ile bağlantıya geçildi. Denizli Pamukkale Üniversitesi'nden bir profesör gelerek inceleme yapacak. Daha sonra demir kafes içine alacağız.’’ dedi.
Gece otel ve çevredeki evlerden gelen ışıkla yumurtadan çıkacak Caretta Caretta yavrularının ışığa yönelerek deniz yerine sahile gitmemesi için ek önlem olarak demir şeridin etrafının kargılarla örüleceği belirtildi.
CİHAN