Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bir takım ziyaretler için memleketi Denizli'ye gelerek AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer partililer tarafından karşılanan Bakan Ramazanoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kadınlara karşı her türlü şiddetin karşısında olduğunu belirten Ramazanoğlu, "Kadın cinayetlerine, kız çocuklarımıza yönelik cinsel tacizde sıfır tolerans gösterilmeli. Bu benim hem kişisel düşüncem hem de bakanlığımızın tavrı. Gerçekleşen tüm olaylara hemen müdahil olup, sonuna kadar takip ediyoruz. Bu tip olaylarda kesinlikle iyi hal indirimi uygulanmamalı. En ağır cezalar verilmesi için sonuna kadar takipçisi oluyoruz. Bu konuda artık teamül oluşmaya başladı. Bununla ilgili yasa çıkacak ancak çıkmadan da bu cezaların verilmesinin takipçisiyiz" dedi.


Kayseri'de öğretmeni tarafından taciz edildiği iddiasıyla intihar eden Cansel konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Bakan Ramazanoğlu, "Ben bir anneyim. Burada bulunanlar da ya anne ya da baba olarak yaşıyor. Böyle bir olayı önce bir anne ve baba olarak vicdanımızda yargılıyoruz. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Eğitim yuvalarında biz çocuklarımızı öğretmenlere emanet ediyoruz. Emanetin daha ötesi yok. Bu emanete bu fiiliyatta bulunulması bizim asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bu toplumun bir değeri var. İnşallah yapılan uygulamalarla, hukuk çalıştayıyla bunların önüne geçeceğiz. Toplumda bu konuda hassasiyet oluşturmak istiyoruz. Bir anne olarak bu olayı vicdanım kesinlikle reddediyor" ifadelerini kaydetti.
Bakan Ramazanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: 
"Cansel benim kızım. O benim kızımdan da öte. O yaşlarda benim de bir kızım var. O kadar içten söylüyorum ki. Ha benim kızım ha o. Benim için hiçbir farkı yok. Cansel benim içimde yanan bir ateştir."