Olay, dün gece saat 22.00 sıralarında Merkezefendi ilçesi Hacıeyüplü Mahallesindeki Hayri E.’nin sahibi olduğu yatak imalat fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, babasıyla arasında sorunlar olan ve madde bağımlısı olduğu iddia edilen Tolga E., fabrikaya geldi. Fabrikaya girmek isteyen Tolga E., fabrikanın güvenlik bekçileri girmesine izin vermedi. Bunun üzerine Tolga E.’nin elindeki silahla havaya ateş açtığı ileri sürülerek, içeri girdi. Fabrikaya giren Tolga E., babasını telefonla görüntülü arayarak, farikayı yakacağını söylediği ileri sürüldü. Babası tarafından ikna edilmeye çalışıldı ancak olmadı, Tolga E., elindeki benzinle fabrikayı ateşe verdiği ileri sürüldü. Daha sonra baba oğlunu ihbar etti ve olaya yerine polis ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Büyüyen alevler fabrikayı bir anda sarmaya başlarken, olay yerine 18 itfaiye aracı ve 40 itfaiye eri müdahale etti. İtfaiyenin yaklaşık 3 saatlik süren yangın söndürme çalışmalırın ardından fabrikanın büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle fabrikada büyük bir maddi hasar meydana gelirken, zararın yaklaşık 3 milyon TL olduğu bildirildi.

Babasına ait fabrikayı kundakladığı ileri sürülen Tolga E., polis tarafından göz altına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İHA