Borsa günümüzde kullanılan en yaygın yatırım araçlarından bir tanesidir. Sizde herhangi bir bankada yatırım hesabı açtırarak borsada hisse alım satımı yapabilirsiniz. Özellikle Borsa İstanbul son yıllarda zirve seviyeleri görerek yatırımcısının yüzünü güldürmüştür ve bu yükseliş ile bir çok yerli ve yabancı yatırımcının da ilgi odağı haline gelmiştir.

İlk defa borsada işlem yapacaksanız mevcut gördüğümüz borsanın değeri borsada kayıtlı bulunan tüm hisselerin ortalama değeridir. Borsanın düşmesi veya çıkması yatırımcıyı genel olarak ilgilendirmemektedir. Önemli olan hangi hisseye yatırım yapıldığı ve bu hisseye ait değerlerdir. Borsa çok ileri seviyede düştüğü günde bile bir çok kar yapan hisse bulunabilmektedir. Bu yüzden Borsada bulunan şirket özellikleri incelenerek doğru zamanda doğru yatırım kararları alabilenler yatırımlarını çok iyi değerlendirmiş olacaklardır.

Her borsa yatırımcısının en başlı temel ihtiyacı canlı borsa takip edebileceği bir web sayfasıdır. Bu noktada borsa.net borsa yatırımcılarının hisselerin anlık değer değişimlerini takip edebileceği canlı borsa hizmetini sunmaktadır. Borsadaki hisselerin anlık değer değişimlerini takip ederek gerekli teknik analizleri yürütebilir ve işlemlerinize buna göre yön verebilirsiniz.

Borsa.net ile sadece hisseler değil son yıllarda oldukça popüler hale gelen kripto para fiyatlarının da anlık fiyatlarını takip edebilirsiniz. Ekonomi bilgisi her zaman yatırım yapmak için değil kimi zaman ise sadece bir merak ve zevk işidir. Yatırım yapılmasa bile sadece bilgi amaçlı fiyat takipleri yapılabilmektedir.