Pamukkale Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak için planlanan mahallelerde Ramazan şenliklerine devam ediyor. Cankurtaran Mahallesi’nde gerçekleştirilen şenlikte çocuklar, çocuk olmanın tadını çıkarırken, “Nerde bizim zamanımızdaki Ramazan ayları” diyen büyükler ise geçmişi aratmayan etkinliklerle unutulmaz bir gün yaşadı.

Ramazan Coşkusunu Çocuklar Yaşadı

Cankurtaran Mahallesi’nde teravih namazı sonrası Başkan Gürlesin ve beraberindekiler pazar alanına kurulan Ramazan şenliklerinin yapıldığı alana geldi. Çocuk oyun gruplarından, Karagöz-Hacivat gölge oyununa, semazen gösterisinden bir çok etkinliğin yapıldığı şenlikte,
Osmanlı Macunu, pamuk şekerler ve şerbet belediyenin ikramı olarak şenlik boyunca mahalle sakinlerine dağıtıldı. Belediyenin ikram çeşmelerinden dileyen dilediği kadar ikramlardan tattı. “Nerde bizim zamanımızdaki Ramazan ayları” diyen büyükler ise geçmişi aratmayan etkinliklerle unutulmaz bir gün yaşarken, gün çocukların oldu. Çocuklar, kendileri için hazırlanan alanda doyasıya eğlendi. Palyaçolar da hem çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak etkinliğe ayrı bir renk kattı. Başkan Gürlesin, hem vatandaşlarla hem de şenlik alanındaki her çocukla ayrı ayrı ilgilendi.



Hacivat-Karagöz’e İlgi Büyük Oldu

Bu arada Ramazan ayının değişmezi Hacivat ve Karagöz de etkinlikte yer alarak çocukların dünyasına ayrı bir renk kattı. Birçok çocuk hayatlarında ilk kez Hacivat ve Karagöz’le tanışmış oldu. Denizlili sanatçı Özay Gönlüm’ün ve bir döneme damga vuran ünlü sanatçı Barış Manço’nun kuklalarının, Hacivat ve Karagöz’ün oyununda yer alması ayrı bir güzellik olarak ortaya çıktı. Günün son bölümünde ise semazen gösterisi vardı. Semazenler, ney eşliğinde adeta şenliğe katılanları büyüledi.  



“Şenliklerimiz Devam Edecek”

Ramazan ayını Ramazan gibi kutlamak adına mahallelerde etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Gürlesin, “Çocuklarımızın çocukluklarında hoş bir anı bırakmak istedik. Çocuklarımız için çeşitli oyun gruplarımız vardı. Macunlar, pamuk şekerler ve limonata ikramlarımız, Hacıvat-Karagöz oyunlarımız ve sonunda semazen gösterilerimiz vardı. Biz tabi farklı bir belediye olduğumuzu hissettirmek için Ramazan ayında vatandaşlarımızla içi içe olduğumuz etkinlikler düzenliyoruz. Halkımızın bize verdiği emaneti, halkımızla iç içe olup ve Ramazan ayıyla özdeşleşerek onla bir bütünlük olması anlamında bugün Cankurtaran Mahallemizde halkımızla bir araya geldik. Hem çocuklarımızı mutlu etmek hem de ailelerini mutlu etmek adına elimizden gele gayreti gösteriyoruz.. Bu etkinlikler Ramazan sonuna kadar devam edecek. Ben tüm halkımızın Ramazanını tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde Kadir Geceleri’ni ve ardından Ramazan Bayramı’nı da kutluyorum” dedi.