Programa Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, AGD Beyeğaç Şube Başkanı İsmail Özütemiz, Beyeğaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Beyeğaç Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, Beyeğaç Müftüsü Yakup Kansızoğlu, Ak Parti Beyağaç İlçe Başkanı Durali Süpçin, Denizli Saadet Partisi İl Gençlik kolları Başkanı Muhammed Ali Kırgız, Denizli Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Adnan Aybay ve Beyağaç halkı katıldı.   
Program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. AGD Beyağaç Şube Başkanı İsmail Özütemiz’in açılış konuşmasının ardından AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk bir selamlama konuşması yaptı. Yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferini hepimizin çok iyi anlaması gerekiyor. Çanakkale Zaferi, bütün dünyaya karşı aziz milletimizin yazdığı bir destandır.

İMAN VE İNANCIN ZAFERİ
Çanakkale zaferini anarken buradan hangi dersleri alacağız bu anmayı niçin yapıyoruz. Bizim için önemli olan bu. Çanakkale Zaferinde bütün dünyaya karşı bizim savaş gemilerimiz fazla olduğu için, toplarımız mermilerimiz her türlü cephanemiz fazla olduğu için değil, imanımız inancımız daha fazla olduğu için bu zaferi kazandık. Buradan çıkaracağımız ders; Bir milletin asıl gücü topu, tüfeği, tankı değil imanlı ve inançlı gençliğidir. Biz Çanakkaleyi iman ile kazandık. İnançla kazandık, Ümmet olma bilinciyle kazandık. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, bir oldukta kazandık. Çanakkale nasıl ümmet bilinciyle kazanıldıysa, şimdi de Ümmet olmak bir olmak lazım. İfadelerini kullandı. Ardından Çanakkale sinevizyon gösterisi ve şiirler okundu.

ÇANAKKALE SAVAŞI OLUP BİTMEDİ
Daha sonra araştırmacı yazar Şakir Tarım konferansına başladı. Tarım yaptığı konuşmada hak ve batıl mücadelesinin bitmeyeceğini ve Çanakkale savaşlarının da hiçbir zaman bitmeyeceğini aktaran tarım, tarihten ve Çanakkale savaşından dersler çıkarmamız gerektiğini söyledi. Açık ve zayıf noktalarımızı görerek yeni Çanakkale savaşlarına hazır olmamız gerektiğini belirtti. Çanakkale savaşı İslam ümmeti üzerinde ikinci viyana kuşatmasından beri yapılan saldırıların bir anlamda dur denilmesidir. Bu savaş Müslümanların birlik ve beraberliğinin sağlayacağı başarıyı gösteren bir kanıtıdır. 

Bu savaş, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olurlarsa o dönemin en güçlü devletlerini ve silahlarını yenebileceklerini göstermektedir. Bu savaş teknoloji ile imanın savaşıdır. Bu savaş, düşman ordu komutanı Hamilton’un dediği gibi “Türklerin Tanrılarıyla Olan Savaştır” diyerek sözlerine devam etti. 

Çanakkale savaşında tüm İslam coğrafyasından ve anadolu’dan mücahitlerin şehit olduğunu belirten Tarım, Çanakkale savaşı’nın ümmetin zaferi olduğuna vurgu yaptı. Şakir Tarım, Çanakkale savaşı olup bitmedi. Çanakkale savaşı hala devam ediyor.  Şimdi tüm İslam alemi bir çanakkale’dir.  Bu bilincin tekrar kazanılması, bundan sonraki zaferlerin temel anahtarıdır diyerek konuşmasını bitirdi.