Çamaşır makinelerinin kullanımında karşılaşılan tüm teknik sorunların etkin biçimde çözümleri sağlanabilmektedir. Çamaşır makinesi teknolojisine ilişkin gelişmeleri yakından takip eden merkezi, akademik eğitime sahip olan ve tecrübeli uzmanları ile tüm çamaşır makinesi sorunları için tüketicilere profesyonel servis hizmetleri sağlamaktadır. Çamaşır makinesinde program seçiminin yapılamaması sorunları da bu kapsam dahilindedir. Uzman teknikerler tarafından çamaşır makinelerinde program seçimine engel teşkil edebilecek her türlü husus konusunda bilgi ve deneyim bulunuyor olması sayesinde çok kısa süreler içerisinde sorunun kaynağı tespit edilerek, çözümü sağlanabilmektedir.

Çamaşır Makinesi Program Seçimi Neden Yapılamaz?

Çamaşır makinesinin ön panelinde bulunan yönetim tuşları ile pratik bir şekilde program seçimleri yapılabilmektedir. Ancak çamaşır makinesinde meydana gelebilecek bir sorun nedeni ile bu basit işlemin yapılamaması söz konusu olabiliyor. Böyle bir durumda pratik müdahaleler ile çamaşır makinesinin program seçimlerinin yeniden kolayca yapılabilir duruma getirilmesi sağlanabilmektedir. Çamaşır makinesi programının seçimi veya program iptali yapılamıyor ise bunun birden fazla nedeni söz konusu olabilir. Bunlar arasında makinenin kafasının karışması, çocuk kilidinin devrede olması gibi genel sistem etkenleri öne çıkmaktadır. Çamaşır makinesinde program seçimi yapılamamasına neden olan bu sorunların çözümü için çamaşır makinesi resetleme ve çamaşır makinesi çocuk kilidi kapatma müdahaleleri gerçekleştirilebilir. merkezi hizmetlerine gereksinim duymaya neden olacak olasılıklar ise;

Çamaşır makinesi program seçim kolunun/düğmesinin arızalanmış olması,

Program aygıtının işlev sorunları yaşaması,

Şeklindedir.

Çamaşır Makinesi Program Seçimi Yapılamamasının Çözümü

Yukarıda belirtilen bireysel müdahale şansları değerlendirilerek, yapılan işlemlerin herhangi bir sonuç vermemesi durumunda profesyonel merkezi hizmetlerinden yardım alınması gerekmektedir. Uzman teknikerler tarafından çamaşır makinesinin program seçim düğmesi arızası kontrol edilmektedir. Eğer bir arıza gerçekten mevcut ise program seçim düğmesi hassas şekilde yerinden sökülerek, yenisiyle değiştirilmektedir. Bu sayede çözüm sağlanabilmektedir. Eğer sorun bu parçada değil ise program aygıtı kafası karışmış olabilir, fiziksel darbe almış olabilir. Kırılma, çatlama ve devre arızası gibi fiziksel arızaların onarımı için uzman teknikerler tarafından sökülerek, servis merkezindeki bilgisayarlı ortamda kontrolleri yapılarak, onarımı kolayca gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler sonrasında ilk günkü kalitesinde çamaşır makinesinin kullanımının sürdürülmesi sağlanabilmektedir.