Denizli Belediyesi’nin başlattığı üstyapı çalışmaları nedeniyle yerinden kaldırılan Denizli horozu heykeli, camdan yapılmış şekliyle yeni yerine dün törenle konulmuştu. Denizli Belediyesi, yeni yapılacak horoz heykelinin hangi maddeden yapılacağı ile ilgili internet sitesinde bir anket yayınlamış ve vatandaşlar yeni horoz heykelinin camdan yapılmasını istemişti. Camdan yapılan ve rengarenk haliyle tüm vatandaşları beğenisini kazanan yeni horoz heykeli ilgi görmeye devam ediyor.
Açıldığı andan itibaren Delikliçınar Meydanı’nda vatandaşların büyük ilgisini gören camdan horoz heykeli aynı zamanda Türkiye’nin en büyük cam heykeli olma özelliğini de taşıyor. Denizli Belediyesi’nin önünde bulunan camdan horoz heykelini görmeye gelen vatandaşlar heykelin önünde fotoğraf çekilerek sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyor. Yeni horoz heykelini çok beğendiklerini belirten vatandaşlar, çektikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak uzaktaki akrabalarına yeni horoz heykelini gösterdiklerini söylediler.
Almanya’da yaşayan ancak tatil için Denizli’ye gelen İsmail Ünal İsmli bir vatandaş, ‘’Denizli’nin simgesi olan horozu burada yeniden görmekten dolayı çok mutluyuz. Horoz heykelimizi Denizli’ye gelmişken görelim dedik. Bir de hatıra fotoğrafı çektirdik. Emeği geçenlere teşekkür ederim’’ dedi.